Полтавське дербі у першій лізі: два пенальті, два вилучення, один гол (відео)

«Полтава» на виїзді мінімально переграла «Гірник-Спорт»

11 липня у Горішніх Плавнях місцевий «Гірник-Спорт» і ФК «Полтава» в рамках першого туру першої ліги зіграли між собою. Не зважаючи на мінімальний рахунок дербі Полтавщини цього разу видалося вкрай драматичним. Перемогу в ньому здобула команда з обласного центру.

«Гірнике-Спорт» — «Полтава» 0:1

«Гірник-Спорт»: Мирний, Пінчук, Носарєв, Кравчук, Цапій, Павлик (Дячук, 78), Моісеєнко, Корольков (Разуваєв, 86), Сидоренко (Панасенко, 42), Прутян, Шевчук.

Головний тренер: Сергій Пучков.

ФК «Полтава»: Кучинський, Ковтун, Іванов, Парамонов (Бородай, 64), Кушніренко, Крапивний (Покотилюк, 75), Недоля, Савін, Насібулін (Голіков, 87), Трояновський (Олійник, 67), Дегтярьов (Фоменко, 81).

Головний тренер: Анатолій Безсмертний.

Гол: Дегтярьов (71).

Попередження: Кравчук (60), Шевчук (63) — Парамонов (31), Кучинский (90+2).

Вилучення: Шевчук (90+1) — Покотилюк (84).

На 47 хвилині Корольков не реалізував пенальті (воротар), а на 83-й хвилині Цапій з пенальті пробив повз ворота.

У першому таймі команди не забивали, а от у другій половині зустрічі на полі розігралася справжня драма. На 47-й хвилині після удару капітана гірників Володимира Королькова м’яч влучив в руку захиснику. Арбітр матчу Юрій Іванов вказав на «точку». Пенальті взявся пробивати сам Володимир Корольков, айле його удар відбив Максим Кучинський.

video.png

Гол стався на 71-й хвилині. Полтавці розіграли швидку атаку. Насібулін довгим пасом з глибини відправив у прорив Олійника, а той у свою чергу перевів м’яч на правий фланг на Євгена Трояновського. Євген угледів у штрафному майданчику вільного Максима Дегтярьова і точно подав. Максим же відгукнувся на подачу класним і точним ударом головою в падінні — 0:1.

video.png

На 83-й хвилині гірники знову заробили пенальті. Цього разу рукою у власному штрафному майданчику зіграв Покотилюк. Арбітр знову вказав на позначку, а Покотилюку показав червону картку. Пробивати взявся Юрій Цапій, але не влучив у ворота.

video.png

У підсумку маємо мінімальну перемогу ФК «Полтава» і радість полтавських вболівальників. Після матчу головний тренер полтавців Анатолій Безсмертний назвав матч важким, а перемогу своєї команди заслуженою. Тренер відзначив воротаря Максима Кучинського. Про це повідомляє прес-служба ФК «Полтава». Сергій Пучков у свою чергу зазначив, що у його кар’єрі це перший випадок коли команда не забиває два пенальті.

У наступному турі «Гірник-Спорт» на виїзді зіграє з винниківським «Рухом», а «Полтава» прийме чернігівську «Десну».

Види спорту:

Футбольні турніри: