«Ворскла» на виїзді переграла «Карпати»

Команда Василя Сачка здобуває перші очки в чемпіонаті

Сьогодні у Львові полтавська «Ворскла» в рамках другого туру зіграла з львівськими «Карпатами». Матч рівних команд, де всі прогнозували нічию, мав вкотре дати відповіді на запитання: наскільки ефективно «Ворскла» попрацювала на зборах, і наскільки команда укомплектувалася. У попередньому матчі з «Шахтарем» вболівальники не отримали цих відповідей, адже суперник був на голову сильніший, і Василь Сачко не міг розраховувати на трьох виконавців. Сьогодні — нова гра. Тепер Василь Сачко оперує всіма футболістами основної обойми, і команда може показати на що вона насправді здатна.

«Карпати» — «Ворскла» 1:3

«Карпати»: Мисак, Нестеров, Перейра, Мірошніченко, Осман (Лобай, 79), Аркес, Кльоц, Голодюк (Голодюк, 58), Худоб’як, Чачуа (Дебелко, 62), Рібас.

Головний тренер: Серхіо Наварро.

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Даллку, Чеснаков, Матвієнко, Скляр, Шарпар, Ребенок, Кулач (Кравченко, 59), Кадимян (Одарюк, 73), Коломоєць (Загорулько, 83).

Головний тренер: Василь Сачко.

Голи: Рібас (17) — Коломоєць (5), Шарпар (49), Одарюк (90+3)

У стартовому складі «Ворскли» сталися певні зміни у порівнянні з грою проти «Шахтаря». У центрі захисту з’явилася пара Даллку — Чеснаков, а на лівому фланзі оборони вийшов у старті колишній карпатівець Микола Матвієнко. Павло Ребенок у свою чергу поділив з Гегамом Кадимяном фланги атаки. На вістрі атаки вийшов Юрій Коломоєць, якому мав допомагати Владислав Кулач.

Вже на другій хвилині вболівальники обох команд схопилися за голову. Ігор Худоб’як на лівому фданзі розібрався з Миколою Матвієнком і виконав ідеальну подачу на Амбросія Чачуа. Останній пробивав головою в падінні у порожній кут воріт, але на щастя для «Ворскли» влучив у штангу. Пронесло.

«Ворскла» відповіла через три хвилині. Полтавці заробили право на штрафний на чужій половині поля. Павло Ребенок подав на дальню штангу, де знаходився В’ячеслав Шарпапр. В’ячеслав не став пробивати, а скинув м’яч вздовж воріт на Юрія Коломойця. Юрій пробив в дотик точно і холоднокровно — 0:1. Такий початок нам до душі.

video.png

На 12-й хвилині захисники «Карпат» дозволили ворсклянам втекти у швидку контратаку. Владислав Кулач втік вперед по правому флангу і прострелював до штрафного майданчика, але захисники вибили м’яч подалі. Втім на 17-й хвилині полтавці все ж пропустили. «Карпати» організували швидку атаку. Ігор Худоб’як перед штрафним майданчиком помітив Рібаса, який вибіг з-за спини Пердути і вивів нападника на ударну позицію. Рібас не схибив — 1:1. Саме такий рахунок прогнозували наші експерти.

video.png

Полтавці більше били по воротах. Свої моменти для голу мали Гегам Кадимян і Павло Ребенок, але до перерви більше ніхто не забив. Вартио відзначити позитивну роботу ворсклян під час стандартів. Практично кожен штрафний чи кутовий закінчувався ударом по воротах. Зі знаком «мінус» можна відзначити Владислава Кулача. Крім невдалого прострілу і кількох втрат м’яча, новачок «Ворскли» нічим у першому таймі не запам’ятався.

Другу половину полтавці почали з голу. Аркес обрізався у центрі поля і дозволив Гарпару перехопити м’яч. В’ячеслав віддав на Коломойця і відкрився. Юрій оцінив зусилля партнера і повернув м’яч Шарпару. В’ячеслав у свою чергу точно пробив — 1:2. Прогнози експертів точно не справдяться.

video.png

Після голу «Ворскла» почала грати обережніше, зосередившись на обороні. Щоправда «Карпати» турбували полтавців лише проходами Ігора Худоб’яка та подачами. «Ворскла» швидко призвичаїлася до цих подач. Натомість на 70-й хвилині полтавці моли забивати. Знову небезпечно пробивав Коломоєць, але цього разу Роман Мисак виручив «Карпати» і перевів м’яч на кутовий.

Кінцівку матчу «Карпати» провели у спробах врятувати матч. Особливо вирізнявся технічний колумбієць Караскаль. Але полтавський захист впорався зі всіма потенційними загрозами. Більше того, у доданий арбітром час «Ворскла» забила втретє. Шарпар і Ребенок розіграли стандарт біла чужих воріт і вивели на ударну позицію Володимира Одарюка. Володимир пробив спочатку у воротаря, але з другої спроби таки розстріляв Мисака — 1:3. Це перемога.

video.png

Тож у підсумку маємо виїзну перемогу полтавської команди і перші очки в чемпіонаті. Відзначаємо, що наші експерти були праві щодо голу Юрія Коломойця, але приємно помилилися з підсумковим результатом.

Види спорту:

Футбольні турніри: