Микола Кудацький: «Зараз у розпорядженні «ПЗМС» семеро футзалісток і немає воротаря»

Микола Кудацький | Олег Дубина (doa.in.ua)

Головний тренер полтавської жіночої футзальної команди «ПЗМС» розповів про плани на майбутній сезон

Восени має стартувати черговий сезон у Вищій лізі Чемпіонату України з футзалу серед жінок. Полтавська команда «ПЗМС» минулий чемпіонат не дограла через незручність календаря, а головний тренер команди Микола Кудацький різко висловився про формат турніру. «Це не можна вважати чемпіонатом, це — першість» — говори Микола Миколайович. І дійсно, у розіграші вищої ліги тоді брали участь лише чотири команди. «IMS-НУХТ» (Київ), «ПЗМС» (Полтава) «Злагода» (Дніпро) та «Тесла» (Харків). У майбутньому сезоні все має бути інакше і про це нам розповів головний тренер «ПЗМС» Микола Кудацький:

— Миколо Миколайовичу, минулого сезону Ви розкритикували формат Чемпіонату України і ваша команда відмовилася від завершальних матчів. Вам відомо щось про новий чемпіонат який має стартувати восени? Чи будуть зміни формату, і якщо будуть то які?

— Незабаром всім командам розішлють три можливих формати проведення чемпіонату України з яких ми маємо обрати один. Перший варіант — грати так як і грали. Чотири команди гратимуть між собою, образно кажучи у 150 кіл. Другий варіант — об’єднати вищу і першу лігу і поділити команди на кілька зон за географічним принципом. Умовно — на Західну і східну. Так команди зіграють у своїх зонах у два кола, а потім з кращих буде сформована фінальна «пулька» де вже розігруватимуть чемпіонство і нагороди. З третім можливим варіантом якщо чесно, я сам досконально не ознайомлений, там все заплутано. Чекаємо розсилки і будемо обирати.

— Якщо говорити про два вищезгадані варіанти формату, який ближче особисто Вам?

— Звісно другий. За першим форматом ми вже грали у минулому сезоні. Команди вже набридли одна одній. Як стартував Кубок України взагалі почався жах. Доходило до того, що у нас за місяць були матчі виключно зі «Злагодою». До того ж певні незручності створювали матчі жіночої збірної. Це дуже добре, що у нас є збірна, але її збори і товариські матчі спочатку не були внесені в календар, тож коли футзалісток викликали до національної команди, це завжди було спонтанно і ускладнювало роботу тренерів.

— Що можете сказати про ваших підопічних? У якому складі «ПЗМС» гратиме в наступному чемпіонаті?

— Зараз в нашому розпорядженні семеро дівчат — Валерія Єрмоленко, Юлія Дударчук, Тася Бабенко, Євгенія Шаповал, Ірина Гавриш, Маргарита Мочалова і Алла Карпенко. Наша Вікторія Шаповал зараз трохи відійшла від футзалу. Варто додати, що до нас на перегляд приїде Яна Келеп з Кривого Рогу. Думаю, що вона теж приєднається до команди. А от воротаря в нас зараз немає. Ми шукаємо людину на цю позицію, але говорити про якісь конкретні прізвища можна буде лише тоді, коли стане ясно яким буде майбутній чемпіонат.

— Коли команда збирається?

— Плануємо загальний збір першого вересня.

Види спорту:

Футбольні турніри: