Чемпіонат Полтави: «Левада» впевнено переграла «Подол» (відео)

Команда Андрія Коваленка здобула третю перемогу в чемпіонаті

17 серпня на полтавському стадіоні «Динамо» відбувся матч дев’ятого туру Чемпіонату Полтави з футболу серед аматорів. ХарАктерний середняк «Подол» приймав віце-чемпіона Полтави «Леваду». Команда Андрія Коваленка нарешті привела в порядок свою психологію і почала виходити з кризи. «Подол» у свою чергу теж почав давати бій сильним суперникам тож у цьому протистоянні була інтрига. Попри відсутність кількох ключових гравців, «Левада» зуміла впоратися з енергійним суперником і перемогла.

«Подол» — «Левада» 0:3

«Подол»: Цисовський, Малюк, Тристан, Боженко, Степаненко, Мудрий, Корольов, Горжуй,, Сергей (Фролов, 46), Топтун (Коновалов, 62), Лубенецький (Снітко, 52).

Головний тренер: Максим Вершинін. 

«Левада»: Попов, Банний, Папірний, Лубенець, Іваненко, Даценко, Супруненко (Поліщук, 46), Тупік, Квачко (Григор'єв, 73), Великодний (Коваль, 87), Місюра.

Головний тренер: Андрій Коваленко.

Голи: Тупік (37), Іваненко (64, пен.), Григор'єв (81). 

Команди розпочали гру на зустрічних курсах. «Левада» краще комбінувала і більше володіла м'ячем, але «Подол» впевнено захищався. Футболісти у помаранчевих футболках раз по раз вибігали у небезпечні контратаки. Так на 9-й хвилині Олександр Лубенецький опинився на ударній позиції, але замість того щоб пробити вирішив відпасувати на партнера і це пас перехопив воротар “Левади” Олександр Попов. Наступний момент подоляни створили на 12-й хвилині. Костянтин Корольов отримав флангову передачу і пробив з-за меж штрафного майданчика. Удар був точним і сильним, але “Леваду” знову врятував Попов. На 22-й хвилині Олександр знову виручав “Леваду”. Партнери вивели на ворота Євгена Топтуна. Воротар скоротив кут обстрілу, а нападник замість того щоб обігрувати кіпера вирішив його перекинути, хоча відстань між футболістами була для цього надто близька. У підсумку Попов забрав м'яч в руки, а Топтун розчаровано вислуховував докори від партнерів і вболівальників. 

Довелося добряче попрацювати і іншому воротареві Костянтину Цисовському. На30-й хвилині він відбив небезпечний штрафний від Євгена Супруненка, а на 33-й нівелював загрозу після пострілу Сергія Місюри. Проте вже через чотири хвилини йому довелося виймати м'яч з сітки. «Левада» заробила право на кутовий. Євген Супруненко виконав подачу, а захисники “Подола” не зуміли винести м'яч зі штрафного майданчика. У підсумку круглий потрапив до Дмитра Тупіка і він влучно пробив — 0:1. 

video.png

До перерви обидві команди мали свої моменти, але не реалізували їх. Тож у роздягальну команди пішли за мінімальної переваги «Левади».

У другому таймі перший небезпечний момент теж створив «Подол». Дмитро Мудрий пробивав з-за меж штрафного майданчика практично напевне, але Олександр Попов у блискавичному стрибку потягнув цей удар. На 55-й хвилині Олександр знову парирував удар Мудрого. Цього разу постріл у капітана “Подола” вийшов не таким сильним.

На 64-й хвилині «Левада» жорстоко покарала «Подол» за марнотратство. Подоляни у своєму штрафному майданчику збили Сергія Місюру. Олексій Біліченко тут же вказав на “точку”. Штатний пенальтист Левади” Єгор Іваненко не схибив — 0:2. «Подол» сам ускладнив собі життя. 

video.png

Остаточно поховав інтригу третій гол, який влетів у ворота «Подола» на 81-й хвилині. На ударну позицію вивели граючого президента «Левади» Сергія Григор'єва і він з готрого кута закинув м'яч у ворота — 0:3. 

video.png

Після матчу головний тренер «Левади» розповів, що секрет успіху проти “Подола” полягав в тому, що «Леваді» вдалося нейтралізувати ключових виконавців у команді Максима Вершиніна. 

video.png

Тренерський штаб «Подола» відправив давати коментар голкіпера Костянтина Цисовського. Молодий кіпер сказав, що на його думку в першому таймі його команді не вистачило реалізації, а у другому — спортивної злості. 

video.png

Тепер турнірна таблиця чемпіонату Полтави виглядає так:

Команда І В Н П М О
1 «Зоря» 7 5 2 0 37-12 17
2 «Атака-Автотранс» 6 5 1 0 34-8 16
3 «ПАЛВІС Сан Сіті» 8 5 1 2 22-13 16
4 «Бруклін» 7 5 0 2 33-12 15
5 «Атлетик» 7 4 1 2 17-18 13
6 «Аргус» 9 3 2 4 21-19 11
7 «Левада» 7 3 1 3 27-11 10
8 «Динамо» Р 4 3 0 1 16-3 9
9 «Подол» 7 1 1 5 11-20 4
10 «Динамо» П 6 0 1 5 7-46 1
11 «Мрія» 7 0 0 7 14-60 0

Види спорту:

Футбольні турніри: