Гол Олександра Чижова приносить «Ворсклі» перемогу в матчі з «Маріуполем»

Команда Василя Сачка виходить на третє місце в турнірній таблиці

Сьогодні у Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського відбувся матч сьомого туру Чемпіонату України з футболу між полтавською «Ворсклою» та ФК «Маріуполь». Один з конкурентів «Ворскли» — донецький «Олімпік» програв свій матч у сомому турі, тож у разі перемоги, зелено-білі ставали третіми. «Маріуполь» же перед матчем опинився на шостій позиції, так як з п’ятої азовців посунув рівненський «Верес», який здобув три очки в Одесі. Тож, щоб повернути собі п’яте місце маріупольцям теж потрібна була перемога. 

Через пошкодження за межами заявки опинився Володимир Одарюк. Це — єдина втрата ворсклян у цьому матчі. Владислав Кулач і Артур Загорулько, про чиї мікротравми прес-служба клубу повідомляла раніше, опинилися на лаві запасних, готові підсилити гру. Тож «Ворскла», за винятком Володимира Одарюка і Богдана Шуста, підійшла до матчу з сильним суперником у повній бойовій готовності. Наші експерти перед грою наголошували на тому, що на підопічних Василя Сачка чекає дуже непростий поєдинок. Більшість експертів пророкували нічию, але вболівальники чекали перемоги. 

«Ворскла» — «Маріуполь» 1:0

«Ворскла»: Ткаченко, Пердута, Даллку, Чижов, Матвієнко, Чеснаков, Скляр (Кравченко, 75), Кадимян (Кулач, 60), Шарпар, Ребенок, Коломоєць (Загорулько, 84). 

Головний тренер: Василь Сачко. 

«Маріуполь»: Худжамов, Насонов, Вакуленко, Яворський, Кірюханцев, Чурко (Кисіль, 62), Кольцов, Болбат (Кожанов, 87), Мишньов, Рудика, Фомін (Борячук, 78).

Головний тренер: Олександр Севідов.

Голи: Чижов (82).

У стартовому складі Василь Сачко обійшовся без несподіванок. На воротах звісно зіграв Олександр Ткаченко. У центрі захисту зіграла пара Даллку — Чижов. На флангах захищалися Ігор Пердута та Микола Матвієнко. В опорній зоні вийшла пара Скляр — Чеснаков. На флангах таки ворсклян були покликані розганяти Павло Ребенок та Гегам Кадимян. На вістрі атаки вийшов Юрій Коломоєць, якому з глибини мав допомагати В’ячеслав Шарпар.

Гру активніше розпочали гості. Варто зазначити, що обидві команди тяжіють до гри флангами, тож сьогодні була своєрідний поєдинок флангів. Першими свою активність показали маріупольці, при чому ледь не забили. «Маріуполь» прорвався по правій стороні і Сергій Болбат пробивав з близької відставні. На щастя Олександр Ткаченко перевів м’яч у стійку. Йшла шоста хвилині матчу. 

«Ворскла» відзначилася в основному пристрілкою В’ячеслава Шарпара і подачами Павла Ребенка. Проте три постріли В’ячеслава пролетіли повз ворота. Павло Ребенок кілька разів переводив м’яч на правий фланг, але там не було нікого з партнерів. 

Під кінець тайму командам набридли нулі на тало і вони «розкрилися». Відкритий футбол приніс два моменти. Спочатку на 38-й хвилині захисники заблокували удар В’ячеслава Чурка, а потім на 43-й Павло Ребенок пробивав після подачі Юрія Коломойця — в руки Худжамову. Таким чином після першого тайму — 0:0.

video.png

У другому таймі команди продовжили діяти флангами. Кожна атака ворсклян закінчувалася пасом на фланг і навісом. Проте ці навіси або були неточними, або їх «знімали захисники чи воротар. Так само не мали успіху і маріупольці, тому останні почали намагатися атакувати позиційно. На щастя тут вже оборона «Ворскли» спрацювала надійно. На 75-й хвилині полтавцям таки вдалася швидка флангова атака. Павло Реенок подав на Владислава Кулача. Влад одночасно пішов на м’яч з Рустамом Худжамовим і футболісти зіткнулися. Довелося попрацювати лікарям. На 78-й хвилині здалеку пробивав Дмитро Кравченко — повз ворота. 

Зброя «Ворскли» спрацювала лише на 80-й хвилині. Олександр Чижов прибіг на кутовий і замкнув подачу Павла Ребенка — 1:0. Знову за «Ворсклу» забиває захисник.

video.png

Цей вимучений гол став єдиним у матчі. Тож маємо другу поспіль мінімальну перемогу ворсклян і гол центрального захисника. Саме Олександр Чижов наразі виводить полтавців на третє місце.

Види спорту:

Футбольні турніри: