«Ворскла» мінімально переграє «Олександрію»

Полтавці вивозять з Олександрії три очки і наздоганяють «Динамо»

Сьогодні в Олександрі на стадіоні «Ніка» полтавська «Ворскла» в рамках сьомого туру УПЛ зіграла проти місцевої «Олександрі». Полтавці приїхали в госі до сильного противника, який зараз перебуває у стані «загнаного звіра». Прикра поразка від білоруського «БАТЕ» олександрійці гучно заявили, що тепер всі сили віддадуть на чемпіонат. Тож на полтавців чекав справжній бій і полтавці уміли добрячи потріпати нерви міцному опонентові. Обидві команди хотіли перемогти, але фортуна сьогодні була на нашому боці.

«Олександрія »- «Ворскла» 0:1

«Ворскла»: Ткаченко — Пердута, Даллку, Чижов (Ткачук, 50), Сапай — Чеснаков, Кравченко (Одарюк, 74) — Кадимян, Шарпар, Ребенок — Коломоєць.

Головний тренер: Василь Сачко.

«Олександрія»: Паньків — Пашаєв, Бондаренко, Банада, Бацула (Чорній, 67) — Каленчук, Грицук, Цуріков, Полярус — Куліш — Сітало (Запорожан, 46).

Головний тренер: Володимир Шаран.

Гол: Ребенок (28)

У порівнянні з попереднім матчем на поле не вийшли Олександр Скляр та Микола Матвієнко. У воротах полтавців встав Олександр Ткаченко. У центрі захисту вийшла пара захисників Даллку — Чижов. На флангах захисту вийшли Ігор Пердута та Вадим Сапай. В опорній зоні в пару до Чеснакова замість Олександра Скляра вийшов Дмитро Кравченко. У півзахисті на флангах зіграли Павло Ребенок та Гегам Кадимян. На вістрі атаки знову вийшов Юрій Коломоєць, якому з глибини допомагав Шарпар.

Як і очікувалося, команди розпочали матч в невисокому темпі з великою кількістю верхової боротьбі. За такого перебігу подій перевагою володіла «Ворскла». Господарі намагалися атакувати позиційно, а «Ворскла» ж осідлала свого коника — швидкі атаки і подачі до штрафного майданчика. Так на 28-й хвилині полтавці провели блискавичну атаку і Павло Ребенок замкнув пас від Коломойця — 0:1. Оце так поворот.

video.png

«Ворскла» до перерви володіла ініціативою. Свій момент для голу мав Дмитро Кравченко, але здалеку пробив неточно. Також було кілька неточних подач і неточний удар Кадимяна. На перерву полтавці пішли з мінімальною перевагою. Перший тайм пройшов за нашим сценарієм. 

Другий тайм розпочався з атак «Олександрії». Володимир Шаран випустив на поле Запорожана замість Сітала. Василеві Сачку ж довелося вимушено змінювати Чижова. Так у центр захисту в пару до Ардіна Даллку вийшов Андрій Ткачук. Олександрійці заволоділи м’ячем і почали тиснути на ворота ворслян. Кілька моментів мав Цуріков, але спочатку з його ударом впорався Ткаченко, а в наступному епізоді він не зміг пробити після прострілу.

Тепер в олександрійців було більше моментів. На щастя їх нівелювали захисники і Олександр Ткаченко. У «Ворскли» ж варто згадати момент на 71-й хвилині. Гегам Кадимян прийняв м’яч перед воротами і впритул розстрілював лижній кут — Паньків був на висоті. На 78-й хвилині небезпечним ударом відповів Каленчук. Тепер вже Ткаченко виручив команду.

У другій половині матчу «Ворскла» левову частку часу захищалася. Іноді полтавцям просто щастило. Так на 86-й хвилині після однієї з атак м’яч рикошетом від нашого захисника летів у ворота. Олександр Ткаченко дивом зреагував. На добиванні першим опинився Грицук і влучив.. у витягнуту ногу лежачого Ткаченка.

Так під акомпанемент атак господарів, «Ворскла» довела матч до чергової перемоги. Безпрограшна серія полтавців налічує вже шість матчів. Відзначаємо нашого експерта Івана Шарія, який спрогнозував перемогу ворсклян. 

Види спорту:

Футбольні турніри: