Полтавка Дарія Бражник стала другою на Чемпіонаті Світу з пауерліфтингу серед юніорів (відео)

Дарія Бражник

Наша землячка у боротьбі з двома росіянками виборола «срібло»

28 серпня в Орландо (США) стартував Чемпіонат Світу з пауерліфтингу серед юніорів. У змаганнях виступала полтавська спортсменка Дарія Бражник. Вона посіла на чемпіонаті друге місце і везе додому «срібло».

Дарія виступала у ваговій категорії до 43 кг серед юніорок. Це рідкісна категорія, тому у Даші було лише дві суперниці — росіянки Поліна Кирилова та Катерина Жильцова. Після першої вправи остання дещо відстала від боротьби за чемпіонство. Дарія з першої спроби присіла зі 115 кг, на другій не змогла подужати 122,5 кг, але з третьої взяла і цю вагу. Тож після першої вправи Дарія мала в активі 122,5 кг. Такий самий результат був і в Поліни Кирилової, в той час як Жильцова зупинилася на 115 кг.

У жиму лежачи всі три спортсменки показали однаковий результат — 65 кг. Дарія Бражник з першої спроби витиснула 57, 5 кг, з другої — 62,5 кг, з третьої — 65 кг. Таким чином полтавка з росіянкою Поліною Кириловою після двох вправ йшли з однаковим результатом. Доля «золота» мала вирішитися у становій тязі.

І от в останній вправі росіянки вирвала перемогу, причому з серйозним відривом. Поліна Кирилова з першої спроби потягнула 122,5 кг, з другої — 125 кг і з третьої — 127,5 кг. Полтавка такої ваги навіть не замовляла. Дарія у тязі показала максимальний результат 112, 5 кг (перша спроба — 97,5 кг, друга — 105 кг, третя — 112, 5 кг).

4vaegwufn84.jpg

o9daga2aoue.jpg

video.png

У підсумку Дарія Бражник набрала 300 кг за сумою трьох вправ і повезла везе додому «срібло». Переможниця у цій категорії Поліна Кирилова набрала 315 кг, бронзова призерка Катерина Жильцова — 292, 5 кг. Не зважаючи на друге місце з трьох відзначаємо прогрес Дарії. На Чемпіонаті Європи серед юніорів вона набрала 292,5 кг, а зараз збільшила суму до 300.

Види спорту:

Футбольні турніри: