Чемпіонат Полтави: «Атлетик» з суддівськими двійками переграв «Аргус» (відео)

Команда Олексія Луценка зуміли вирвати перемогу і рівному матчі

12 вересня у Полтаві на стадіоні «Динамо» відбувся матч тринадцятого туру Чемпіонату Полтави з футболу між «Атлетиком» та «Аргусом» з Голобородьківського. Між собою зустрілися сусіди в турнірній таблиці, тож цей матч можна було назвати битвою за шість очок. Тренер «Аргуса» Олег Буйдін перед грою наголошував на принциповості цього протистояння. Зустріч цих команд у першому колі закінчилася нічиєю, зараз же одна з команд пішла з матчу переможцем.

«Аргус» — «Атлетик» 1:2

«Аргус»: Саєнко, Горбань, Симоненко, Куницький, Д. Хмара, Сивокінь, Леонов, Кузуб, Трирог, Топтун (Чуба, 80), Тесленко.

Головний тренер: Олег Буйдін.

«Атлетик»: Фролов, Ісай, Коломієць (Прилуков, 75), Безсонов, Синьовид (Власенко, 67), Кувеньов, Сорокотя (Денисенко, 90), Чеберко (Горбаченко, 75), Горбаньов, Шпигун, Акуфенко.

Головний тренер: Олексій Луценко.

Голи: Топтун (40) — Коломієць (27, 80).

Команди розпочали матч спокійно. Ніхто не кидався в атаку і стрімголов не біг забивати. Футболісти діяли обережно виважено. За такого перебігу подій перший удар по воротах вдалося нанести лише зі штрафного. На сьомій хвилині у складі «Аргуса» пробивав Євген Топтун, але м’яч полетів далеко вище воріт. На 13-й хвилині момент з гри мав Артем Леонов. Він пройшов по правому краю і пробив по воротах — м’яч прилетів в руки Фролову.

У «Атлетика» на 25-й хвилині на удар з-за меж штрафного майданчика зважився Коломієць, але удар не вийшов і м’яч також дістався голкіперу. Проте вже через дві хвилини Олександр виправився. Синьовид намагався запустити партнера у прорив по правому флангу. Цього не вийшло і півзахисник побіг у прорив сам. Олександр подав до штрафного майданчика. Захисники не змогли винести м’яч і його підхопив Коломієць. Футболіст «Атлетика» першим дотиком прийняв круглого, а другим пробив Саєнка — 0:1

video.png

«Аргус» відповів на 40-й хвилині. Куницький віддав на фланг на Леонова, той подав до штрафного майданчика на Хмару. Останній головою скинув на Євгена Топтуна, який з другого дотику відправив м’яч до сітки — 1:1. На перерву команди пішли з рівним рахунком.

video.png

Другий тайм вийшов значно емоційнішим і агресивнішим ніж перший. Вже на 46-й хвилині «атлетик» заробив право на небезпечний штрафний, але Чеберко пробив вище воріт. На 50-й небезпечно пробивав Ростислав Кузуб — м’яч парирував воротар. Команди почали частіше підходити до чужих воріт і створювали моменти. Разом з моментами з’явилися фоли, емоції і претензії до арбітрів. Саме судді стали найбільш згадуваними персонами в устах вболівальників та тренерів. Почалося все з того, що на 82-й хвилині на правому краю штрафного майданчику Олександр Синьовид пішов у підкат проти Миколи Сивоконя. Асистент арбітра Владислав Орендочка знаходився зовсім поруч, і підстав для пенальті не побачив, чим викликав на себе хвилю обурення.

video.png

Пізніше, нападник «Аргуса» у боротьбі з Кувеньовим продавив захисника і забив, але в тому епізоді арбтри угледіли порушення і гол не зарахували.

video.png

І вже через хвилину мішенню був головний суддя Євген Корсун. Олександр Коломієць впав у боротьбі з футболістом «Аргуса» і арбітр призначив штрафний. На думку футболістів «Аргуса» і тренера Олега Буйдіна, фолу в тому епізоді не було. Поки аргусівці сперечалися з арбітром, футболісти «Атлетика» швидко розіграли цей стандарт і Олександр Коломієць ефектним ударом в падінні оформив дубль — 1:2. Оце так поворот. Олег Буйдін довго вигукував репліки на адресу бригади арбітрів і Євген Корсун попросив його до роздягальні.

video.png

«Атлетик» в останні хвилини спокійно втримав потрібний рахунок і святкував у матчі перемогу. Після гри головний тренер команди Олексій Луценко погодився з тим, що гра була рівна, але зазначив, що у його підопічних було більше бажання і, можливо, майстерності. До речі, не зважаючи на переможний результат, Олексій так само був незадоволений суддями.

video.png

Наставник «Аргуса» Олег Буйдін чи не вперше гостро розкритикував арбітрів. Він поставив Владиславу Орендочці і Євгену Корсуну двійки, а це означає, що на суддів чекає щонайменше «розбір польотів» на засідання КДК.

video.png

У другому матчі ігрового дня «Левада» в сутінках переграла «Сан Сіті».

Команда І В Н П М О
1 «Атака-Автотранс» 10 8 1 1 57-17 25
2 «Зоря» 9 7 2 0 48-15 23
3 «ПАЛВІС Сан Сіті» 12 7 2 3 36-19 23
4 «Динамо» Р 8 7 0 1 39-9 21
5 «Бруклін» 11 6 1 4 42-24 19
6 «Атлетик» 11 6 1 4 24-28 19
7 «Аргус» 12 4 2 6 32-27 14
8 «Левада» 11 4 1 6 36-29 13
9 «Подол» 10 2 1 7 17-39 7
10 «Динамо» П 9 1 1 7 11-53 4
11 «Мрія» 10 0 0 10 17-82 0

Види спорту:

Футбольні турніри: