Баскетбол на Полтавшині: «Кремінь» відправиться у Вищу лігу, «Полтава-Баскет» не гратиме взагалі

БК «Полтава-Баскет»

Голова Федерації баскетболу Полтавщини Сергій Ломан розповів про те яким буде полтавський баскетбол у майбутньому сезоні

У жовтні в Україні стартує баскетбольний сезон. По черзі розпочнеться Чемпіонат України у п’яти дивізіонах — Суперлізі Парі-Матч, жіночій Суперлізі, чоловічій та жіночій Вищих Лігах, а також у першій лізі серед чоловіків. Минулого сезону Полтавщину представляли чотири команди: БК «Кремніь» у Суперлізі, «Кремінь-2» у Вищій лізі серед чоловіків, і БК «Полтава» та «Полтава-Баскет» у Вищій лізі серед жінок. У новому сезоні команд залишиться дві. Про стан речей у нашому баскетболі і про те яким буде майбутній сезон ми поспілкувалися з головою Федерації баскетболу Полтавщини Сергієм Ломаном. Він розповів нам про наступне:

«Кремінь» залишиться у баскетболі, але понизиться у класі

«Кременчужани зіграють наступний чемпіонат, але у Вищій Лізі. У Суперлізі Парі-Матч ця команда не гратиме. Принаймні у сезоні 2017/2018».

«Полтава-Баскет» на сезон не заявлятиметься

«З двох команд у Полтаві залишиться одна — БК „Полтава“. Причини? Їх кілька — по-перше легше фінансувати одну команду, яка змагається за високі місця, аніж дві — одна з яких бовтається внизу таблиці. По-друге — У складі „Полтави-Баскет“ грали п’ятеро дівчат 2000 року народження. Вони зараз стали студентками, частина роз’їхалася по-інших містах. Зараз у Полтаві буде лише БК «Полтава» і кращі баскетболістки «Полтави-Баскет» теж гратимуть там».

Сезон у Вищій чоловічій та жіночій лізі стартує в середині жовтня. БК «Полтава» як і раніше прийматимуть суперників у спорткомплексі ПНПУ ім. В. Г. Короленка.

Види спорту:

Футбольні турніри: