«Ворскла» рятується у матчі з «Зорею»

Юрій Вернидуб і Василь Сачко

Курйозний гол «у роздягальню» залишив полтавців без очок

Сьогодні у Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім. Олексія Бутовського відбувся матч десятого туру УПЛ між полтавською «Ворсклою» та луганською «Зорею». Якщо «Ворсклу» називають відкриттям сезону, то «Зорю» поки що можна назвати головним розчаруванням сезону. Команда Юрія Вернидуба прагне потрапити у першу шістку, але зараз луганчани далеко від своєї мети і відступати їм нікуди. «Ворскла» ж після поразки від «Вереса» має реабілітуватися перед вболівальниками. Тож сьогодні глядачі мали підстави очікувати на принципову битву.

«Ворскла» — «Зоря» 1:1

«Ворскла»: Ткаченко, Пердута, Даллку, Чижов, Матвієнко, Скляр (Кулач, 76), Чеснаков, Кадимян (Одарюк, 88), Шарпар, Ребенок, Коломоєць.

Головний тренер: Василь Сачко.

«Зоря»: Лунін, Сухоцький, Сваток, Гордієнко (Сілас, 67), Опанасенко, Харатін, Луньов, Караваєв, Гречишкін, Громов (Майборода, 86), Бабенко.

Головний тренер: Юрій Вернидуб.

Голи: Коломоєць (90) — Опанасенко (44)

Команди одразу обмінялися моментами. На другій хвилині Караваєв накрутив захисників на лівому фланзі о пробив по воротах. Олександр Ткаченко виручив команду. У наступній же атаці Павло Ребенок пройшов по своєму флангу і зважився на дальній удар — вище воріт. 

Ближче до середини тайму «Ворскла» відсунула гру від власних воріт, але створювати небезпечні моменти вдавалося не завжди. На 25-й хвилині небезпечно пробивав Гегам Кадимян — м’яч опинився в руках голкіпера. Полтавці звично атакували через фланги і оперували навісами і прострілами. За такої гри найбільше овацій зірвали Василь Сачко і Юрій Вернидуб. Кілька разів м’яч вилітав до них, і кожен прийом м’яча глядачі сприймали на ура.

dsc-0211.jpg

На 44-й хвилині «Зоря» провела масовану атаку. Євген Опанасенко пробивав з-за меж штрафного майданчика. М’яч з рикошетом від захисника за кривою траєкторією влетів у ворота за спиною Ткаченка — 0:1.

video.png

Після такого курйозного голу команди пішли на перерву. «Ворсклі» треба було щось змінювати.

У другому таймі команди розбігалися і заграли швидше. «Ворскла» і «Зоря» грали на зустрічних курсах, і сворювали моменти. На 48-й хвилині головою небезпечно пробивав Сваток — неточно. У «Ворскли» свій момент мав Гегам Кадимян, але пробити як слід йому не дозволили. На останню п’ятнадцятихвилинку Василь Сачко перейшов на гру у два форварди. Допомагати Коломойцю вийшов Владислав Кулач. Натомість на лаву сів опорник Олександр Скляр. Повипускав своїх джокерів і Юрій Вернидуб. Сілас зі штрафного мів забивати, але його удар взяв Олександр Ткаченко.

dsc-0263.jpg

«Ворскла» пішла на останній штурм воріт луганчан і на 90-й хвилині Юрій Коломоєць забив гол і зрівняв рахунок.

video.png

dsc-0290.jpg

dsc-0296.jpg

У підсумку маємо другу поспіль домашню нічию «Ворскли» у чемпіонаті. Відзначаємо наших експертів, які прогнозували рахунок 1:1. Цього разу вони виявилися праві.

Види спорту:

Футбольні турніри: