«Ворскла» громить «Чорноморець» в Одесі

Полтавці тримаються у призовій трійці

Сьогодні в Одесі полтавська «Ворскла» в рамках одинадцятого туру УПЛ зіграла з місцевим «Чорноморцем». Команда, якій необхідно набирати очки щоб боротися за медалі, приїхала в гості до команди, яка опинилася у становищі, коли втрачати вже нічого. Одесити на власному полі вже відбирали очки у «Шахтаря», а від матчу з «Ворсклою» одеські вболівальники могли чекати лише перемоги. Команда Василя Сачка ж зараз перебуває на третій сходинці турнірної таблиці, і для того щоб звідти не посунутись, полтавцям теж треба перемагати. Команда яка претендує на «бронзу», навіть на виїзді має обігрувати аутсайдера. Втім ні статистика, ні турнірні показники не грають у футбол. Тож чого чекати від команд стане ясно лише після стартового свистка.

«Чорноморець» — «Ворскла» 0:3

«Чорноморець»: Гутар, Люлька (Татарков, 66), Мартиненко, Жуніч, Зубейко, Політило (Ковалець, 59), Мамаду (Машнін, 71), Алассан, Оріховський, Третьяков, Хобленко.

Головний тренер: Олег Дулуб.

«Ворскла»: Ткаченко, Матвієнко, Чеснаков, Даллку, Пердута, Шарпар, Скляр, Ребенок, Кулач (Одарюк, 77), Кадимян (Ткачук, 85), Коломоєць (Загорулько, 88).

Головний тренер: Василь Сачко.

Голи: Кулач (36), Кадимян (76), Коломоєць (80)

Василь Сачко замість дискваліфікованого Олександра Чижова відправив у центр захисту Володимира Чеснакова в пару до Ардіна Даллку. Місце капітана в опорній зоні зайняв В’ячеслав Шарпар. Натомість під нападником зіграв Влдаислав Кулач. На інших позиціях склад «Ворскли» не відрізнявся від традиційного.

У першому таймі команди не порадували публіку великою кількістю моментів. Обидвва колективи більше боролися, аніж грали у футбол. «Ворскла» намагалася швидко атакувати флангами, одесити ж намагалися контратакувати. Спочатку не виходило ні в тих, ні в інших. За такої гри перший серйозний момент виник звісно ж після стандарту. Алассан після кутового підібрав м’яч і пробив по воротах. На щастя для полтавців Ткаченко потягнув цей удар. Взагалі моменти можна порахувати на пальцях. На 27-й хвилині з середньої дистанції пробив В’ячеслав Шарпар — Гутор на місці. Ну а потім з тіні вийшов Владислав Кулач і почалося. На 32-й хвилині Владислав опинився на оперативному просторі і зважився на дальній удар. Цього разу Гутор виручив «Чорноморець», але вже у наступній атаці не зміг.

На 36-й хвилині Олександр Скляр протягнув м’яч на чужій половині поля, виманив на себе захисника і віддав ліворуч на Ребенка. Павло відпасував в центр на Кулача, а Владислав з лінії штрафного пробив. Цього разу удар був влучним, а воротар безсилим — 0:1.

video.png

До перерви команди більше не забивали, тож у роздягальню «Ворскла» пішла перемагаючи.

У другому таймі футбол став ще нуднішим. Одесити намагалися вигадати бодай щось в атаці, але в них нічого не виходило. Лише на 57-й хвилині вперше (!) по воротах Ткаченка пробив Хобленко. Наш знову виручив. «Ворскла» ж спокійно грала у свій флангово-прострільно-контратакувальний футбол. Зрештою навіть така гра принесла полтавцям плоди — на 76-й хвилині Кулач обігрався з Пердутою і намагався пробити. Удар не вийшов, але м’яч відскочив до Кадимяна і Гегам в дотик переправив його у ворота — 0:2.

video.png

«Чорноморець» відверто поплив і вже через чотири хвилини рахунок став розгромним. «Ворскла» вибігла у контратаку три в два. Володимир Одарюк вивів на ударну позицію Коломойця і Юрій забив третій м’яч у ворота Гутара — 0:3. Це перемога.

video.png

У підсумку з радістю відзначаємо, що більшість наших експертів помилилася у песимістичних прогнозах. Лише Юрій Мармач правильно спрогнозував переможця.

Види спорту:

Футбольні турніри: