«Ворскла» в екстра-таймах вирвала перемогу в матчі з «Олімпіком»

Полтавці пробилися до ¼ фіналу Кубка України

Сьогодні у Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського відбувся матч 1/8 фіналу Кубка України з футболу між полтавською «Ворсклою» та донецьким «Олімпіком». У Сачка і компанії було щонайменше два додаткових стимули, що перемоги в цьому матчі. По-перше, полтавці в останньому матчі «продемонстрували» своїм вболівальниками поразку від аутсайдера «Карпат», і тепер було непогано реабілітуватися. По-друге, «Олімпік» вже встиг стати для «Ворскли» принциповим незручним суперником. Саме команда Романа Санжара у минулому сезоні не пустила «Ворсклу» у першу шістку на другий етап чемпіонату. Зараз «Олімпік» скористався осічкою полтавців і обігнав їх у боротьбі за третє місце. У домашньому матчі чемпіонату полтавці теж не змогли виграти в «Олімпіка». Тож тепер вибити донеччан з Кубка мало стати для Василя Сачка практично справою честі.

«Ворскла» — «Олімпік» 2:0

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Даллку, Чижов, Матвієнко, Скляр, Кравченко (Кулач, 75), Ребенок, Шарпар (Ткачук, 115), Одарюк (Кадимян, 58), Коломоєць.

Головний тренер: Василь Сачко.

«Олімпік»: Кичак, Емерсон, Шабанов, Лухтанов, Лук’янчук (Доронін, 46), Єдинак, Мігунов, Шестаков (Сондей, 46), Хомутов, Цимбалюк (Біленький, 67), Міхальов.

Головний тренер: Роман Санжар.

Голи: Шарпар (104), Кулач (110)

Василь Сачко дав перепочити кільком лідерам. На лаві для запасних опинилися Володимир Чеснаков та Гегам Кадимян. Натомість шанс себе проявити отримали Володимир Одарюк та Дмитро Кравченко.

Не зважаючи на холодну погоду, початок тайму був не надто швидким. Перші 15 хвлин пройшли взагалі без моментів. Ближче до середини тайму команди почали розкриватися і бити по воротах. Сої моменти «запороли» Юрій Коломоєць та Павло Ребенок. Найнебезпечніший момент на 41-й хвилині мав В’ячеслав Шарпар, який пробивав з-за меж штрафного майданчика, але «Олімпік» врятував Кичак. Перед свистком на перерву міг забивати Олександр Чижов, але після подачі кутового головою пробив неточно. У підсумку перший тайм пройшов без голів.

У другому таймі Роман Санжар виконав дві заміни щоб освіжити центр поля і атаку. Проте більше володіла м’ячем «Ворскла» і відповідно мала більше моментів. То Павло Ребенок з флангу зміститься в центр, зважиться на удар і ледь не закине м’яч за комірець кіперу. А то Юрій Коломоєць після удару головою не зміг добити. Гол у ворота «Олімпіка» назрівав, назрівав і.. в основний час так і не назрів. 

Перший екстра тайм команди почали у тому ж ключі. Хто знає скільки це ще б тривало, якби гру на себе не взяв В’ячеслав Шарпар. Одинадцятий номер «Ворскли» перехопив м’яч у центрі поля пройшов кількох захисників і влучно пробив — 1:0. Це може бути перемога.

video.png

У другому екстра-таймі «Ворскла» забила знову. Павло Ребенок втік у контратаку, подав на Кулача і джокер Василя Сачка переправив м’яч у ворота — 2:0. Це перемога.

video.png

В кінці «Ворскла» насіла на ворота суперника і могла забивати третій гол, але «Олімпік» стримав натиск. У підсумку — перемога. «Ворскла» проходить до чвертьфіналу Кубка України.

Види спорту:

Футбольні турніри: