«Ворскла» в тумані перемогла «Олександрію»

Полтавці забили гостям три м’ячі

Сьогодні у Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім. Олексія Бутовського відбувся матч вісімнадцятого туру Української Прем’єр-ліги між полтавською «Ворсклою» та «Олександрією». Кілька днів тому полтавці, хоч і в невеликій кількості прийшли на футбол у мороз. Тоді «Ворскла» безвольно програла «Маріуполю» і вилетіла з Кубка України. Сьогодні погода у Полтаві теж не балує — цілий день йде дощ та мряка. Вулиці мокрі і сирі. І знову знайшлися полтавці, які прийшли на трибуни щоб підтримати рідну команду. Після нічиєї «Зорі» і «чорноморця», з турнірної точки зору поразка в цьому матчі нічим «Ворсклі» не загрожувала. Питання було в іншому — чи вистачить у команди Василя Сачка духу щоб не розчарувати глядачів вдруге.

«Ворскла» — «Олександрія» 3:1

«Ворскла»: Шуст — Пердута, Чеснаков, Гіоргадзе, Матвієнко — Ткачук (Шарпар, 75), Кравченко — Кобахідзе, Кулач (Одарюк, 66), Ребенок — Коломоєць (Кадимян, 81).

Головний тренер: Василь Сачко.

«Олександрія»: Паньків — Пашаєв, Гітченко, Бондаренко, Цуріков — Довгий (Банада, 40), Запорожан, Грицук (Куліш, 52) — Старенький (Козак, 67), Пономар, Полярус

Головний тренер: Володимир Шаран.

Голи: Кулач (20), Коломоєць (42), Кобахідзе (49) — Гітченко (90+2).

Василь Сачко не мыг розраховувати на двох основних футболістів — дискваліфікованого опорника Олександра Скляра і захисника Олександра Чижова. Також тренер вирішив поберегти В’ячеслава Шарпара, який теж мав проблеми зі здоров’я. Так само на лаві залишився і Ардін Даллку грою якого Василь Вікторович був незадоволений після кубкового матчу проти «Маріуполя». Таким чином у центрі захисту дебютував 21-річний грузин Андро Гіоргадзе. В пару до нього Сачко поставив Володимира Чеснакова. В опорній зоні зіграв дует Ткачук — Кравченко. За відсутності Шарпара Василь Сачко випустив на поле двох нападників — Коломойця і Кулача. В іншому — склад «Ворскли» залишився звичним.

Перед матчем над полем опустився густий туман. І футболісти і особливо глядачі мали дуже погану видимість. До таких умов швидше пристосувалася «Ворскла». Полтавці створили кілька небезпечних моментів, а на 20-й хвилині відкрили рахунок. Кобахідзе обігрався з Коломойцем і вивів на ударну позицію Кулача. Владислав пробив з краю штрафного майданчика і удар вийшов влучним — 1:0. Атаці передував провал у центральній зоні «Олександрії».

video.png

На 42-й хвилині олександрійці знову провалилися і «Ворскла» охоче цим скористалася. Юрій Паньків невдало вибив м’яч від воріт в туман. Там його перехопив Владислав Кулач і відпасував на Ребенка. Павло пройшов по лівому флангу і відкотив впоперек на Коломойця. Юрій давно не забивав, але цього разу свій шанс використав — 2:0.

video.png

Володимир Шаран вже в першому таймі вніс корективи в склад, замінивши Довгого на Банаду, але скоротити відставання гості не змогли. Принаймні до перерви.

У другому таймі «Олександрія» спробувала натиснути з перших хвилин, але полтавці тут же відповіли голом. Олександр Кобахідзе отримав м’яч на правому фланзі змістився ближче до центру і з-за меж штрафного майданчика закинув м’яч «за комірець» Юрію Паньківу — 3:0. Це розгром.

video.png

За такого рахунку Володимир Шаран знову вдався до замін. На полі з’явилися Куліш і Козак. Гості почали бити по воротах, проте з ударами Козака, Куліша і Поляруса спокійно впорався Богдан Шуст. На 57-й хвилині Артем Полярус посадив кіпера «Ворскли» на п’яту точку і вже міг пробивати у порожні ворота, але поки Полярус думав як краще вдарити, Богдан на межі фолу у стрибку вибив м’яч з-під ніг олександрійця.

Вже у компенсований арбітром час центральний захисник гостей Андрій Гітченко виконав хороший удар у дальній кут і скоротив відставання — 3:1.

У підсумку ми маємо впевнену перемогу ворсклян. Шкода, що вболівальники, які хотіли це побачити потрапили в туманну пелену.

Види спорту:

Футбольні турніри: