Обласний бюджет і спорт: на що влада Полтавщини витратить 35 млн. у 2018-му році

Огляд програми розвитку фізичної культури і спорту на Полтавщині на 2018-й рік

У 2018-му році влада Полтавщини планує витратити на розвиток спорту в регіоні 35 млн.грн. Така цифра закладена у програму розвитку фізкультури і спорту на 2017-2020 рр. Давайте поглянемо на що конкретно підуть ці кошти.

Резервний спорт (дитячо-юнацький та молодіжний спорт)

  • Забезпечення функціонування штатних спортивних команд — 1 млн. 92,6 тис. грн
  • Виплати стипендій голови ОДА перспективним спортсменам області — 2 млн. 233,8 тис. грн

Також сюди включили винагороди спортсменам — чемпіонам та призерам Олімпіади, Паралімпіади і т. п.

Всього — 5 млн. 864,8 тис. грн.

Олімпійський, неолімпійський, паралімпійський та дефлімпійський рух

Підготовка та участь спортсменів області різних вікових гру у змаганнях, придбання спортивного інвентарю, одягу тощо.

  • Олімпійські вили спорту — 7 млн 400 тис. грн
  • Неолімпійські вили спорту — 2 млн 600 тис. грн

Всього - 10 мільйонів гривень

Розбудова спортивної інфраструктури області

  • Модернізація та реконструкція, капітальний ремонт, проектування, будівництво стадіонів для закладів фізичної культури і спорту та споруд комунальної і загальнодержавної форми власності — 2 млн 650 тис. грн.
  • Закупівля з монтажем багатофункціональних спортивних майданчиків із синтетичним покриттям та тренажерним обладнанням (за умови спів фінансування - обласний бюджет закупівля з монтажем, місцеві бюджети підготовчі роботи (основа для вкладання майданчика дренаж, огорожа, освітлення) — 11 млн 200 тис. грн.
  • Створення умов для будівництва нових спортивних споруд, у т. ч. льодових, баскетбольних арен. Забезпечення, тренажерним обладнанням, будівництво спортивних парків рекреаційних та дитячих майданчиків, пішохідних та велосипедних доріжок у місцях проживання та масового відпочинку населення, облаштування пунктів прокату спортивного інвентарю, у місцях відпочинку громадян — 8 млн. грн.

Всього - 21 млн 850 тис. грн.

Без урахування коштыв закладеними на виплати разової винагороди спортсменам переможцям Олімпійські, Паралімпійських, Дефлімпійських Ігор і т. п. На розвиток фізкультури і спорту на Полтавщині витратять 35 мільнонів 176 тисяч 400 грн. Разом з ними - орієнтовно 37 млн 714,8 тис. грн. Варто зазначити, що у 2017-му з обласного бюджету витратили більше — 36 мільйонів 180 тисяч 200 грн.

Види спорту:

Футбольні турніри: