У Кременчуці перенесли тур жіночого ЧУ з хокею: арена «Айсберг» не здана в експлуатацію

Кременчужани цими вихідними залишилися без свята хокею

Сьогодні у Кременчуці мав стартувати п’ятий тур Чемпіонату України з хокею серед жінок. Матчі мали відбутися на реконструйованому СК “Айсберг”, проте у переддень змагань на сайті Федерації хокею України з’явилася інформація, що тур не відбудеться. Федерація керувалася п. 3 ст. 20 Регламенту змагань. Цей пункт говорить: “Зміни до розкладу матчів вносяться лише у випадку настання форс-мажорних обставин згідно чинного законодавства України”.

Причиною переносу називають неможливість команди-господарів (ХК «Лавина») виконати вимоги ст. 39, а саме підготувати арену. Як виявилося, реконструйована арена “Айсберг” досі офіційно не здана в експлуатацію. Як нам стало відомо, Федерація хокею Україна “раптом” запросила у всіх команд документи які б свідчили про відповідність їх домашніх арен технічним нормам. Цю інформацію підтвердив голова Федерації хокею Полтавської області Андрій Пісоцький. І хокеїсток «Лавина», і гостей з Харкова, Києва та Дніпра про це попередили лише вчора ввечері.

reglament.jpg

Цікаво, що реконструйований «Айсберг» в січні урочисто відкрили, за присутності того ж Пісоцького. Після цього там відбулися чотири матчі Української хокейної ліги за участі ХК «Кременчук». Тоді відповідність арени технічним нормам нікого не хвилювала.

Коли і де відбудеться п’ятий тур жіночого Чемпіонату України з хокею наразі невідомо.

Види спорту:

Футбольні турніри: