Наслідки матчу БК «Кремінь» — «Харківські Соколи»: двох харків’ян вигнали з команди, кременчужанина відсторонили

Іван Тимощук

Гра за участі кременчужан опинилася в центрі неприємної ситуації

3 та 4 лютого у Кременчуці місцевий баскетбольний клуб «Кремінь» приймав «Харківських Соколів» і переміг в обох матчах. Друга гра цих команд вийшла вкрай напруженою. Глядачі побачили два овертайми, а у підсумку «Кремінь» переміг з рахунком 95:94.

Через три дні після цього матчу голова правління ГО «Харківська Федерація баскетболу» на своїй сторінці у Facebook звинуватив команди у нечесній грі і повідомив про те, що «Харківські Соколи» вирішили розірвати стосунки з двома баскетболістами. До вашої уваги цитати з тексту посту, де чиновник прямо вказує на нібито побачені порушення.

«В різних якостях я живу у баскеті вже більше 30 років, але, на жаль, минулої неділі (04.02.2018) я став свідком темної сторони баскетболу, яку дуже важко побачити навіть професіоналам. Мені стали відомі факти з гри між BC Kremin — БК Кремінь та Баскетбольний клуб «Харківські Соколи», які мають ознаки кримінального порушення згідно ч.1 статті 369-3 КК України (протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань). У цій грі наша команда поступилася супернику у другому овертаймі з різницею в одне очко».

«Вчора, 06.02.2018, о 19:00, на зборах нашого баскетбольного клубу, голосами 11 проти 2 команда «Харківські Соколи», з морально етичних міркувань, вирішила більше не продовжувати співпрацю з гравцями Сергієм Гущиним і Микитою Базилєвим».

post.jpg

Восьмого лютого БК «Кремінь» на своєму сайті оприлюднив інформацію про те, що клуб тимчасово відсторонив від тренувань та ігор баскетболіста Івана Тимощука. У повідомленні було вказано, що відсторонили Івана «Через ситуацію, що склалася навколо останнього матчу між БК «Кремінь» (Кременчук) та БК «Харківські соколи», який відбувся 4 лютого 2018 року».

У Федерації баскетболу нам розповіли, що підозри стосовно "нечесної гри" Івана Тимощука виникли через те, що на нього вказали баскетболісти «соколів». Наразі Федерація проводить розслідування інциденту, і поки воно триватиме Тимощук не може брати участь у матчах.

kremen--0.jpgСкриншот з офіційного сайту БК «Кремінь»

Цікаво, що один з харківських вигнанців Микита Базилев у скандальному став найрезультативнішим у складі своєї команди, принісши їй 20 очок.

Нагадаємо, що після цього кременчужани на виїзді без Івана Тимощука двічі переграли «Дніпро-2» і наразі разом з «Ніко-Баскетом» ділять лідерство у Вищій лізі.

Види спорту:

Футбольні турніри: