Ловля щуки на спінінг: обираємо снасті і приманки

Поради як краще ловити хижачку

Щука — одна з найулюбленіших і популярних риб. Практично весь сезон спінінга ця хижачка радує рибалок своєю активністю. Погане клювання щуки можна спостерігати лише на початку літа. Слабшає її клювання і в сильну спеку.

Снасті

Зібравшись ловити щуку, обов’язково приділіть увагу підбору вудлища. Одна з основних характеристик вудилища — це лад вудилища. Даний показник вказує на те, яку форму має вигин вудилища при навантаженні. Швидкий лад говорить про те, що вигин захоплює лише верхівку вудлища. При повільному ладі згинається все вудилище. У вудилищах середнього ладу вигин захоплює половину вудилища. Важливою характеристикою є і тест вудилища. Для легких приманок вибирають тест 4 грами, для великих тест може досягати 45 грам. Недооцінка цього параметра може призвести навіть до поломки вудилища при закиданні.

5985-0.jpg

Важливою деталлю снасті спінінга є котушка. Дуже важливо підібрати котушку, яка буде гармонійно підходити до вудилища. На важкі вудлища ставлять великі котушки, на легкі вудилища підбирають котушки менших розмірів. На котушках є маркування, що допомагає визначити умовні габарити, розмір шпулі і лесоємністю котушки. Серед спінінгістів сьогодні дуже популярні мультиплікаторних котушки, що відрізняються високими тяговими характеристиками. Такі котушки мають регулювання шпулі і фрикційне гальмо.

Приманки

Для ловлі зубастої хижачки існує величезний вибір приманок. Найпоширенішими приманками, які є в арсеналі будь-якого спінінгіста, залишаються блешні. Серед мисливців за щуками особливо популярні блешні. Ці блешні відрізняються за своєю побудовою, розміром і формою пелюстки. Основна вимога до обертових блешень — це моментальне включення в гру при повільній проводці. Ближче до осені спінінгісти воліють ловити блешнями, що коливаються. Іноді блешні, що коливаються доповнюються силіконової приманкою. Слід зауважити, що комбінація блешні, що коливається і силіконової приманки досить часто приносить успіх спінінгістові.

Дуже поширеною щучої приманкою є воблер. Воблери розрізняються за забарвленням, формою, розміром і плавучості. Також воблери відрізняються різним поведінкою при проводці, характером гри, інтенсивністю і межами заглиблення. Воблери добре зарекомендували себе при ловлі на сильній течії.

30497747.jpg

Успішно ловлять хижачку і на джигові приманки. Для спінінгіста, який ловить на джигові приманки, дуже важливо правильно вибрати місце для риболовлі і правильно провести приманку. Існує кілька типів щучих джигових приманок. Для визначення рельєфу дна і глибини використовують поролонові приманки. Для спіймання щуки в коряжнику дуже зручно використовувати пластикові приманки. Жало гачка, заховане в тілі пластикової приманки, дозволяє уникнути можливих зачепів. Щука, жадібно кидаючись на таку приманку, без праці пробиває пластик, звільняючи жало гачка.

Існує ще й така щуча приманка, як поппер. Техніка проводки цієї приманки трохи нагадує джигову. Якщо джиговой принади ловлять на глибині, то Поппер працює на поверхні води. При проводці Поппера, більшість з яких є плаваючими, спінінгіст може спостерігати за тим, як щука, що стоїть на значній відстані від приманки, стрімко кидається на неї. Важливо відзначити і те, що влітку щука на поппер ловиться краще, ніж навесні.

Види спорту:

Футбольні турніри: