«Ворскла» на класі програла «Шахтареві»

Полтавці двічі забили, але це не допомогло

Сьогодні «Ворскла» у Харкові зіграла з «Шахтарем». Чемпіони без двох основних футболістів (Тайсон і Ферейра), після поразки від прямого конкурента зійдуться з претендентами на «бронзу», теж без двох основних гравців (В’ячеслав Шарпар та Владислав Кулач), які навпаки у минулому турі впевнено розправилися зі своїм головним конкурентом. Чи зможе «Ворскла» повернути гірникам боржок за розгромну поразку, як це сталося з «Зорею» чи все буде як завжди — покаже гра.

«Шахтар» — «Ворскла» 4:2

«Шахтар»: П’ятов, Бутко, Кривцов (Ордець, 46), Ракицький, Ісмаїлі, Фред, Степаненко, Марлос, Коваленко (Алан Патрік, 66), Зубков (Дентіньйо, 85), Кайоде.

Головний тренер: Паулу Фонсека.

«Ворскла»: Ткаченко, Ребенок, Даллку, Гіоргадзе, Пердута, Скляр (Кравченко, 58), Чеснаков, Одарюк (Кадимян, 58), Кобахідзе, Коломоєць, Сергійчук (Сапай, 80).

Головний тренер: Василь Сачко.

Голи: Марлос (23, 47), Коваленко (50), Алан Патрік (88) — Коломоєць (53), Сергійчук (62)

Цього разу Василь Сачко довірив місце у старті воротареві Олександру Ткаченку і посадив на лавку Богдана Шуста. В центрі оборони утворилася пара легіонерів Джаллку — Гіоргадзе. На флангах захисту вийшли Павло Ребенок та Ігор Пердута. В опорній зоні зіграли Олександр Скляр та Володимир Чеснаков. На флангах атаки у старті вийшли Володимир Одарюк та Олександр Кобахідзе. Так на полі з’явилися два нападники Юрій Коломоєць та Михайло Сергічук. Склад «Шахтаря» теж був незвичним. Шанс проявити себе отримали Віктор Коваленко, Олександр Зубков та захисник Сергій Кривцов. Також в основі «Шахтаря» дебютував нігерійський нападник Ларі Кайоде.

За увесь перший тайм «Ворскла» не завдала жодного акцентованого удару по воротах. Лише одного разу Чеснаков підібрав м’яч після невдалого штрафного і навмання пробив у бій воріт П’ятова. Натомість господарі забили і могли зробити це не раз. На 12-й хвилині свої моменти запороли Марлос та Фред. На 18-=й хвилині міг забивати дебютант Кайоде, але не зміг замкнути пас від Зубкова. Зрештою «Шахтар» повністю домінував і гол став справою часу. На 23-й хвилині Марлос на правому фланзі накрутив Ребенка, обігрався з Фредом і скориставшись позиційною помилкою Гіоргадзе вийшов на ударну позицію і обвідним ударом відкрив рахунок — 1:0.

Після голу гірники втратили ще кілька нагод забити, а полтавці своїх так і не створили. Вся надія на другий тайм.

У другій половині почався голепад. На 47-й хвилині Ісмаїлі пройшов по флангу і віддав на Марлоса. Бразилець тут же зробив дубль і подвоїв рахунок у матчі — 2:0.

Вже через три хвилини «Шахтар» забив втретє. Тепер вже Зубков прострелював у штрафний майданчик, де цей простріл замкнув Віктор Коваленко — 3:0. Знову помилився Андро Гіоргадзе. Здавалося б все.

Втім, як виявилося, це був лише початок. На 53-й хвилині гірники привезли собі гол. Андрій П’ятов не зумів відати пас на захисника і подарував м’яч Коломойцю. Юрій холоднокровно перекинув кіпера — 3:1.
На 62-й хвилині Михайло Сергійчук після подачі Ребенка прийняв м’яч у гтрафному майданчику і розстріляв П’ятова — 3:2.

В перервах між голами Олександр Ткаченко кілька раз встиг врятувати «Ворсклу» від голу. Рахунок залишався слизьким і «Ворскла» зберігала надію на очки. Втім на 88-й хвилині цю надію поховав Алан Патрік. Фред втік в атаку по лівому флангу, віддав на Дентіньйо, а той в свою чергу викотив під удар Алану Патріку. Останній влучно пробив і цього разу Ткаченко був безсилим — 4:2.

У підсумку маємо бойову поразку і у наступному турі чекаємо на київське «Динамо», яке також веде боротьбу за чемпіонство.

Види спорту:

Футбольні турніри: