«Ворскла» мінімально поступилася «Динамо»

Полтавці не змогли відібрати очки у фаворита

Сьогодні у Полтаві на стадіоні «Ворскла» ім. Олексія Бутовського відбувся матч 29-го туру Української прем’єр-ліги між полтавською «Ворсклою» та київським «Динамо». Обидві команди підійшли до поєдинку «на ходу». І полтавці і кияни змагаються за медалі, «Ворскла» за бронзові, «Динамо» — за «золоті». Навіть наші експерти не дали однозначного прогнозу, хоча коефіцієнти букмекерів свідчили про те, що «Динамо» беззаперечний фаворит. Втім, команда, яка претендує на Єврокубки, боятися сильного суперника не повинна. Тим більше, що до складу полтавців повернулися лідери В’ячеслав Шарпар і Владислав Кулач.

«Ворскла» — «Динамо» 0:1

«Ворскла»: Ворскла: Шуст, Пердута, Чижов, Даллку, Ребенок, Кобахідзе (Гіоргадзе, 85), Чеснаков, Шарпар, Кулач (Сергійчук, 67), Васін (Сапай, 46), Коломоєць.

Головний тренер: Василь Сачко.

«Динамо»: Бойко, Кендзьора, Шабанов, Бурда, Піваріч, Буяльський (Мбокані, 61), Шепелєв (Шапаренко, 55), Циганков, Гармаш (Ротань, 87), Вербіч, Бєсєдін.

Головний тренер: Олександр Хацкевич.

Гол: Мбокані (63).

Окрім Шарпара і Кулача до складу «Ворскли» повернувся захисник Олександр Чижов. Попри вдалу гру Олександра Ткаченка у минулому турі, місце у рамці сьогодні зайняв Боган Шуст. На флангах оборони зіграли Ігор Пердута і Павло Ребенок. Цементувати опорну зону вийшли В’ячеслав Шарпар та Володимир Чеснаков. На флангах атаки розганяли Денис Васін та Олександр Кобахідзе, а на вісті атаки вийшов Юрій Коломоєць, якому допомагав Владислав Кулач.

На старті гра приємно здивувала швидкістю та інтенсивністю. Віктор Циганков за перші чотири хвилини встиг виконати подачу до штрафного майданчика, що спричинило паніку захисників, а також неточно пробити. Втім і полтавці не замкнулися на своїй половині. На 12-й хвилині після контратаки небезпечно справа подавав Кулач — подача залишилася без адресата. Через дві хвилини здалеку пробивав Чеснаков — неточно. «Ворскла» звично намагалася швидко контратакувати флангами і навантажувала нападників подачами та прострілами. До голу у першому таймі це не призвело. До бочки меду у вигляді пристойної гри додалася ложка дьогтю: Денис Васін зазнав ушкодження. Після першої половини — 0:0.

У другому таймі «Динамо» знову пішло в атаку і той же Віктор Циганков почав тривожити Шуста ударами. Вже на 61-й хвилині Олександр Хацкевич зняв з середини поля Віталія Буяльського і випустив ще одного нападника — Дьємерсі Мбокані. Першим же дотиком до м’яча футболіст з Конго забив. Циганков запустив по флангу Томаша Кензьору і той віддав виважений поперечний пас на Дьємерсі. Нападник пробив точно і холоднокровно — 0:1.

video.png

Після пропущеного голу Василь Сачко випустив на поле ще одного нападника Михайла Сергійчука, проте небезпечні моменти продовжували створювати кияни. На 73-й хвилині Микола Шапаренко влучив у стійку, Мбокані міг добивати, але пробив вище. На останні п’ять хвилин Василь Сачко відправив в атаку... високого захисника Андро Гіоргадзе (пам’ятаєте Дитятьєва?). Але і це не допомогло полтавцям зрівняти рахунок.

У підсумку маємо мінімальну поразку ворсклян. Слід відзначити вболівальників, яких на трибунах зібралося близько десяти тисяч, і вони не мовчали, а гучно підтримували свою команду.

Види спорту:

Футбольні турніри: