Полтавська команда «ПЗМС» знімається з жіночого Кубка України з футзалу: причини, відео, коментарі

Епізоди суперечливих суддівських рішень, які викликали гостру реакцію у полтавців

Сьогодні полтавська жіноча футзальна команда «ПЗМС» заявила проте, що збирається знятися з Кубка України. Причиною тому, за словами головного тренера команди Миколи Кудацького — упереджене суддівство в останньому і вирішальному матчі Вищої ліги проти київської команди «IMS-НУХТ». Ми спробували розібратися, які ж конкретно епізоди змусили керманичів полтавської команди прийняти таке радикальне рішення.

Що було на кону

Перед вищезгаданим матчем турнірна таблиця фінального етапу Вищої ліги виглядала так:

tabl.jpg

Як бачите, полтавкам вистачало нічиєї для того що стати чемпіонками. При цьому у разі перемоги в національній першості команда Миколи Кудацького здобула б право на участь у першій офіційній жіночій футзальній Лізі Чемпіонів.

Як розвивався матч

На 14-й хвилині Валерія Єрмоленко забила голу ворота господарів. На перерву полтавська команда пішла, ведучи в рахунку. Найцікавіше відбувалося у другому таймі. На 26-й хвилині м’яч влучив у руку Валерії Єрмоленко у штрафному майданчику «ПЗМС». Суддя призначив пенальті і Юлія Тітова зрівняла рахунок.

video.png

На 33-й хвилині полтавки пропустили знову. Тепер «ПЗМС» поступається в рахунку і команді конче потрібно забивати. Варто зазначити, що обидві команди назаробляли фолів, тож кінцівка мала бути багатообіцяючою. Зрештою так і сталося. Епізоди, які обурили полтавську команду сталися на останній хвилині матчу. До вашої відео цих моментів, щоб ви могли оцінити дії арбітрів.

1) Фол проти Валерії Єрмоленко

За 45 секунд до кінця матчу полтавка Валерія Єрмоленко обіграла суперницю і вийшла на ударну позицію. Тут же її збили ззаду. Тренер «ПЗМС» Микола Кудацький вважає, що тут арбітр мав би показати киянці червону картку за «фол останньої надії». Суддя ж натомість обмежився гірчичником.

video.png

Звертаємося до останньої редакції офіційних «Правил гри у футзал». Тут вказано, що вилученням карається гравець який «позбавить суперника, який рухається в напрямку до воріт явної гольової можливості, скоївши порушення.... »

futzal.jpgЦитата з Правил гри

Очевидно, арбітр матчу не трактував вихід Валерії явною гольовою можливістю.

2) Зіткнення Юлії Дударчук та Сніжани Воловенко

За 20 секунд до кінця матчу на лівій боротьбі у боротьбі за м’яч зіткнулися футзалістка IMS-НУХТ" Сніжана Воловенко та наш капітан Юлія Дударчук. Не зважаючи на поганий ракурс, можна помітити, що Юлія була першою на м’ячі. Микола Кудацький стверджує, що арбітр спочатку сигналізував про порушення правил, але потім, усвідомивши, що це означає дабл-пенальті для киянок, змінив своє рішення.

«Арбітр свиснув і показав лівою рукою на поле, а праву підняв догори. Це означає — фол і пробиття штрафного удару, — розповідає тренер «ПЗМС». — Потім він підняв голову, подивився на табло, побачив, що для господарів це вже шостий фол, і тут же змінив своє рішення, призначивши аут».

video.png

Що далі

В 1/2 фіналу Кубка України полтавки мали знову грати проти харківської «IMS-НУХТ», але тепер сезон для команди Миколи Кудацького завершено. Зараз полтавський клуб подав апеляцію на рішення арбітра до АФУ. Команда готується до наступного сезону.

Види спорту:

Футбольні турніри: