Голи, інтрига, дві червоні: «Легіон» в екстратаймах переміг «Зорю» і завоював Весняний Кубок Полтави 2018 (відео)

ФК «Легіонг»

Команда Олега Калюжного здобуває вже другий трофей у сезоні

3 травня у Полтаві на стадіоні «Динамо» відбувся фінал Весняного Кубка Полтави 2018 з футболу. У боротьбі за трофей зійшлися команди «Легіон» та «Зоря». Перші — новостворена команда на базі чинного чемпіона Полтави — решетилівського «Динамо», другі — багаторазові чемпіони міста і володарі Кубка. Цього разу команди продемонстрували драматичний поєдинок з вилученнями, гарними голами і напруженою драматургією.

«Легіон» — «Зоря» 2:1

«Легіон»: Швець, Ягодовський, Ільчиш, Колесниченко (Шевченко, 119), Коба, Попов, Гринь (Рудик, 96), Краснопьоров, Горжуй (Ребенок, 86), О. Ротань, Гребенюк (Нечипоренко, 100).

Головний тренер: Олег Калюжний.

«Зоря»: Педько, Хрипко (Миць, 102), Швей, Олефір, Городчанін (Стрельченко, 59), Мілько, П. Ротань (Чумак, 106), Прядко, Дячекнко (Шарій, 83), Манасян, Місяйло.

Головний тренер: Юрій Мармач.

Голи: Ребенок (113), О. Ротань (114) — Миць (102).

На 67-й хвилині був вилучений Сергій Ягодовський (друга жовта)
На 94-й хвилині був вилучений Арсен Манасян (фол останньої надії)

Футболісти «Легіона» розпочали матч активніше. Вже на третій та п’ятій хвилині футболісти у чорному могли забивати. Особливо слід відзначити другий момент. Максим Горжуй добре відкрився зліва, увійшов до штрафного майданчика і пробив, але Микола Педько виручив «Зорю». Номінальні гості відповіли небезпечним ударом Михайла Прядка на 10-й хвилині — вище воріт. На 12-й хвилині Микола Педько парирував розкішний дальній удар від Олега Краснопьорова. Загалом у першому таймі «Легіон» виглядав гостріше, але варто відзначити Миколу Педька і захисників — до голів ця гострота не призвела.

А от другий тайм «з місця в кар’єр» розпочали ветерани. На 47-й хвилині небезпечно пробивав Петро Ротань, м’яч зрикошетив від когось з футболістів і підступно котився у ворота, але Ярослав Швець склався і забрав його. На 53-й хвилині в межах штрафного майданчика небезпечно пробивав Дмитро Мілько — стійка. М’яч відскочив до Андрія Місяйла, який перебував на вбивчій позиції, але примудрився влучити у Швеця. Реактивний початок від ветеранів. «Легіон» відповів неточним ударом Максима Горжуя після передачі з флангу. Тут же підопічні Олега Калюжного опинилися у меншості. На 67-й хвилині захисник і президент «Легіона» Сергій Ягодовський, приймаючи м’яч, підіграв собі рукою і побачив перед собою гірчичник, який став для футболіста другим. Першу жовту він теж отримав за гру руками, при чому зовсім поруч зі штрафним майданчиком.

video.png

Проте не можна сказати, що чисельна більшість якимось чином надихнула ветеранів. Навпаки, після того як Сергій Ягодовський пішов з поля, у «Зорі» можна згадати лише один по-справжньому небезпечний момент. На 70-й хвилині Дмитро Мілько пробивав з близької відстані, але не поцілив у ворота. Отож 0:0 і два додаткових тайми по 15 хвилин.

На 93-й хвилині рахунок міг відкривати Іван Шарій, але не поцілив у ворота. А далі з ветеранами сталося те, що в основний час було з «Легіоном». Одразу ж після нереалізованого моменту, команда залишилася без одного гравця. Дениса Кобу пасом вивели сам на сам з воротарем і Арсен Манасян підштовхнув Дениса у спину перед воротами. Арбітр матчу Андрій Коваленко трактував цей епізод як фол останньої надії і показав Арсену червону картку. Футболіст же, судячи з реакції, з рішенням арбітра категорично не погодився.

video.png

І саме коли склади зрівнялися за кількістю, «Зоря» змогла забити. На 102-й хвилині Сергій Швей пробивав з середньої дистанції. Цей удар парирував Ярослав Швець, але м’яч знову підібрали футболісти «Зорі» і вивели на удар молодого Ярослава Миця. Він, чудово зорієнтувався у штрафному майданчику суперника і переправив м’яч у ворота — 0:1.

video.png

На другий екстратайм «зоря» вийшла, ведучи в рахунку, але другий додатковий відрізок все змінив. «Легіон» влаштував справжній штурм воріт Миколи Педька. На 11-й хвилині легіонери розіграли штрафний перед воротами «Зорі» Денис Коба небезпечно пробив, проте м’яч на шляху до воріт застряг у частоколі ніг. Олег Нечипоренко у боротьбі з захисниками не зміг переправити м’яча у ворота і круглий відскочив до Антона Колесниченка, який впритул розстріляв стійку. «Зорю» відверто пронесло, але ненадовго. На 114-й хвилині Олег Нечипоренко, отримавши пас з глибини від Коби, вивів на ударну позицію Іллю Ребенка і той ефектно переграв втомленого Педька — 1:1.

video.png

Вже наступної хвилини Ілля Ребенок виступив у ролі асистента. Після комбінаційної атаки «Леігона» Ілля вивів віч-на-віч з Педьком Олексія Ротаня і той переграв голкіпера — 2:1. «Легіон» вириває перемогу, а з нею і трофей.

video.png

Кращим гравцем матчу у складі «Зорі» визнали Сергія Швея, у складі «Легіона» — Олега Краснопьорова.

img-2147.jpg

Після матчу головний тренер «Зорі» (чи пак «Зорі-Ворскли») Юрій Мармач мав гострі претензії до арбітра Андрія Коваленка. На його думку, той не призначив чистий пенальті на початку матчу і несправедливо вилучив Арсена Манасяна.

video.png

«Легіон» цього разу відправив на коментар Олега Калюжного, який не дуже полюбляє спілкування з пресою. Проте цього разу він погодився. У нього претензій до арбітрів не було. Натомість він привітав свою команду з перемогою, а одного з партнерів з іменинами.

video.png

Нагадаємо, що цього року «Легіон» також виграв турнір «Весна-2018».

P. S Оскільки команда Юрія Мармача поки що у всіх офіційних протоколах заявлена як «Зоря», ми її називатимемо саме так.

Види спорту:

Футбольні турніри: