Гандбол: полтавське «Динамо» перемогло «УДХТУ» і завоювало «срібло» Вищої ліги

Полтавці і дніпряни вирішили долю другого і третього місць

Сьогодні у Полтаві у спорткомплексі ГУ НП у Полтавській області відбувся перший матч останнього туру Вищої ліги ЧУ з гандболу між полтавським «Динамо» та командою «УДХТУ» з Дніпра. Протистояння між цими командами вирішувало долю «срібних» та «бронзових» медалей Вищої ліги і полтавці, на радість вболівальникам, змогли взяти «срібло».

«Динамо» — «УДХТУ» 26:23

«Динамо»: Кривошей, Дендеберя, Онос, Стась, Симоненко, Дич, Нестеренко, Коваленко, Таран, Прокопчук, Ганноха, Бесараб, Абросімов, Цокало, Мухін.

Головний тренер: Олександр Горський.

«УДХТУ»: Гречаний, Чобота, Кімаш, Орешин, Майданський, Левицький, Нікітін, Ситник, Алдошин, Сомхішвілі, Нечипоренко, Бельмас, Просолупов, Сіварга, Чорний, Янов.

Тренер: Віталій Орєшин.

Ще до стартового свистка у гостей виникли проблеми. Тренер гостей довго про щось спілкувався з представниками Федерації гандболу України, ті кудись телефонували, і лише після телефонних перемовин дали згоду на старт. У першому таймі полтавці першими пропустили, але за рахунок швидкості і довгих передач перегравали суперників. Досвідчені гравці «УДХТУ» просто не встигали за прудкими полтавцями. Але як тільки «Динамо» вимикало швидкість і намагалося грати комбінаційно — тут же пропускало. Так перша половина зустрічі закінчилася на користь гостей — 11:13.

У другій половині динамівці знову увімкнули швидкості. На останньому рубежі чудово діяв воротар Микола Кривошей. Були і неприємні епізоди, на 22-й хвилині один з гравців полтавської команди невдало приземлився і підвернув ногу. Хлопця вивели з майданчика і віддали медикам. Варто відзначити цікаві кричалки гандболістів. Якщо динамівці після кожного тайм-ауту вигукували назву своєї команди, то гості кричали щось схоже на «ПИ-ВО!». Така мотивація не допомогла і «УДХТУ» програло. «Динамо» святкувало перемогу з рахунком 26:23.

video.png

Після гри наставник гостей Віталій Орєшин розповів привітав полтавців з перемогою, і розповів, що у другому матчі туру основне завдання його команди — обійтися без травм.

video.png

Олександр Горський же поділився позитивними емоціями після поєдинку і розповів про плани на наступний сезон (спойлер — нічого нового).

video.png

Другий матч туру між цими ж командами відбудеться завтра в тому ж спорткомплексі. Початок раптово змістили на годину, тому матч почнеться о 10:00, а не об 11:00, як повідомлялося раніше. Вхід для вболівальників вільний.

Види спорту:

Футбольні турніри: