Бійця ММА Антона Пазенка підозрюють у нанесенні тілесних ушкоджень блогеру Ярославу Журавлю

Ярослав Журавель та Антон Пазенко

Спортсмен та блогер зійшлися в офісі команди Сергія Чередніченка

19 травня у Полтаві побили працівника полтавського інтернет-видання «Трибуна», блогера Ярослава Журавля. За свідченнями останнього це сталося в офісі полтавського осередку СПУ (Соціалістичної партії України). Ярослав Журавель разом з активістом Дмитром Демусом зайшли до офісу партії. Далі між гостями та командою Че виник конфлікт у ході якого постраждав саме блогер.

Сторони описують цю ситуацію по-різному. До вашої уваги версія Журавля, викладена на його сторінці у Facebook

«Коли Дмитро Демус розповів, що його виманили в авто люди Чередніченка і розказували, що треба, а що не треба писати в ФБ я вже збирався йти на виступ театру. Але час ще був і ми вирішили дізнатися у самого Чередніченка про таку його тактику залякування. Я планував написати про методи Полтавської Соцпартії. Враховуючи, що нещодавно він і мені при своїй команді обіцяв поламати ноги.

Ми з Дмитром зайшли в офіс, привітались, сіли за стіл. Але навіть не встигнувши щось запитати толком, як Сергій Чередніченко почав обкладати матом Дмитра. Я тільки встиг сказати, щоб перейшли на спокійний тон, як хлопець збоку почав мене провокувати, ображати. Я не звертав на нього уваги, бо розумів, що він тут всього лиш підлеглий Чередніченка і продовжував говорити саме з Чередніченком. В цей час підло, поки я не бачив, цей хлопець, начебто Антон, ударив мене збоку. Можливо кастетом. Стілець перевернувся, я впав зі стільця і відчув декілька сильних ударів в потилицю. Не встиг я встати, як ще пройшла серія ударів. В той час інший учасник Алоев Михайло почав мене виштовхувати поки із за його спини перший ще кидав удари.
В цей час Чередніченко просто сидів і дивився на весь цей процес.
Вийшовши до виходу з Дмитром, я хотів зайти у вбиральню, щоб вмитись холодною водою, але у цей час до виходу знову підійшли Алоев з другом, і вже Алоев наніс мені декілька ударів. Витіснивши на вулицю.
Я нікого не провокував і Чередніченко це прекрасно бачив, хоча зараз намагається викрутити ситуацію і виправдатись.

Всі свої слова готовий підтвердити на поліграфі в будь-який час.

Хочу сказати тільки, що я ніколи не боявся ні Чередніченка, ні іншу гопоту і так буде й надалі.

Дякую всім, хто мене підтримує. Дякую, друзі».

shot-180519-142443.jpg

Лідер полтавської ланки СПУ Сергій Чередніченко назвав сутичку «хлопчачими розбірками». За його словами Журавель і Демус самі спровокували конфлікт.

«Якщо хлопчачі розбірки виносяться на публіку я вимушений це прокоментувати.

1. Ситуація сталась сьогодні в обід. Демус Дмитро та Журавель вирішили нас потролити.
2. Прийшовши до офісу почали провокувати та говорити, що порвуть на виборах, вимагаючи прийняття до партії. Я попросив їх вийти і не заважати працювати.
3. У них виник конфлікт між ними і хлопцями, які готували призи до завтрашнього матчу.
4. Я запропонував їм у спортзалі вияснити хто «кручє».
5. Демус, Журавель та ще двоє вийшли на вулицю.

Ніякої журналістської роботи не було і ніхто не представлявся журналістом! В бійці я участі не брав і взагалі не розумію: чому не Демус отримав!?».

А ось версія ще одного постраждалого, Дмитра Демуса:

«Вчора о 12:00 мені зателефонували невідомі, попрохали допомоги з професійних питань. При зустрічі з’ясувалось, що мета зустрічі зовсім інша. Невідомі наполегливо не рекомендували «тролити» та взагалі якось згадувати С. Чередніченко (відомого як найбезпринципнішого інтернет-троля). В гіршому випадку повідомили, що буде не добре та натякали на фізичну розправу.

Через деякий час я зустрівся з Ярославом Журавлем, якому і розповів про інцидент, оскільки ми проходили повз офіс партії, яку очолює людина, від якої були візитери. Вирішили зайти та з’ясувати в чому справа?

Зайшовши в офіс, в попередньому приміщенні знаходились люди, які попередньо зі мною зустрічались. Зайшовши в основний кабінет приймальні — побачили С. Ч. який сидів, розвалившись на стільці. Почав традиційно для немедійних ситуацій нецензурно лаятись в мою сторону, я присів на стілець, двоє ранкових візитерів сіли біля мене з правого та лівого боку відповідно. Під час мого діалогу з Ч. (з мого боку коректного), побачив, що один з молодих людей «налітає» з бійкою на Я. Журавель. За мить поруч опиняється і інший. Під час сутички ми стали виходити. Оскільки Ярослав йшов на участь в театральній виставі, збереження його обличчя було в пріоритеті. При виході з самого офісного приміщення «невідомі» наздогнали Ярослава ще, з метою продовження побиття».

Один з двох підозрюваних, на яких вказав Ярослав Журавель — полтавський боєць ММА Антон Пазенко. Антон довгий час займався змішаними єдиноборствами, але за словами тренера Віталія Макаренка, боєць вже більше ніж півроку не відвідує тренування через травму плеча. На змаганнях Антон Пазенко востаннє виступав ще в серпні, коли переміг на турнірі «Viking Free Fight» у Болгарії.

vyzpmzxc83q.jpgАнтон Пазенко

У Ярослава Журавля діагностували "Перелом щелепи зі зміщенням. Поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 2 статті 345-1 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо журналіста). Щоправда варто відзначити, що Ярослав Журавель на момент побиття не виконував завдання редакції, і не представлявся журналістом.

Види спорту:

Футбольні турніри: