Коли почнеться чемпіонат світу з футболу 2018

2 грудня 2010 року у Цюриху виконком ФІФА оголосив, що право приймати чемпіонат світу з футболу 2018 виборола Росія.

Набравши більше половини голосів, вона обійшла Англію, а також спільні заявки Іспанії/Португалії та Бельгії/Нідерландів. Вперше у своїй футбольній історії РФ проводитиме поєдинок такого рівня. Це буде перший чемпіонат світу у Східній Європі.

До того ж ЧС-2018 з футболу вперше відбудеться одночасно у двох частинах світу — Європі та Азії. До цієї історичної події буде прикута увага усіх світових ЗМІ. Хоча провідні українські телерадіокомпанії з етичних міркувань відмовилися транслювати мундіаль, вітчизняні вболівальники зможуть прослідкувати за усіма його напруженими подіями на сторінках сайту Футбол24.
Вже зараз онлайн-ресурс надає своїм читачам докладну інформацію щодо підготовки до чемпіонату, складів команд, розкладу змагань, прогнозів аналітиків тощо.

62343-1.jpg

Росія готується приймати мундіаль

Честь проводити матчі найпрестижнішої футбольної події планети дісталася 11 російським містам: Москві, Санкт-Петербургу, Калінінграду, Волгограду, Казані, Нижньому Новгороду, Самарі, Саранську, Ростову-на-Дону, Сочі, Єкатеринбургу. Ігри групового туру та плей-офф проводитимуться на 12 стадіонах, які масштабно реконструюються чи спеціально будуються з дотриманням передових сучасних технологій.

Одночасно вдосконалюється міська інфраструктура, транспортна система, вживаються додаткові заходи безпеки. Росія ніколи не шкодувала зусиль на проведення подій міжнародного рівня, тому зараз обов’язково скористається слушною нагодою вразити світову спільноту масштабністю організації.

Перший матч ЧС 2018 розпочнеться 14 червня на найбільшому московському стадіоні «Лужники», який здатен вмістити 81 тисячу вболівальників, журналістів та поважних гостей. О 18 годині за московським часом збірна Росії зустрінеться зі збірною Саудівської Аравії. На цій же спортивній арені 15 липня зійдуться двоє фіналістів чемпіонату. Що це будуть за команди — зараз головна інтрига у футбольному світі.

62343-2.jpg

Групи і фаворити

За кубок мундіалю битимуться 32 найсильніші команди планети. Збірна Росії як країни-організатора автоматично отримала місце у фінальному турнірі. Всі учасники поділені на 8 груп по 4 команди у кожній. Жеребкування відбулося 1 грудня 2017 року у Санкт-Петербурзі. Всього буде зіграно 64 матчі: 48 у груповому етапі, 16 — у плей-офф.

Згідно з аналітикою, яку наводить Футбол24, серед букмекерів головними претендентами на кубок чемпіонату світу вважаються збірні:

  • Німеччини;
  • Бразилії;
  • Іспанії;
  • Франції;
  • Аргентини;
  • Італії;
  • Бельгії.

Але футбол інколи буває непередбачуваним і робить сюрпризи. Усі учасники налаштовані на перемогу і докладуть максимум зусиль для її досягнення. А вболівальники, без сумніву, отримають велике свято футболу та купу незабутніх вражень.

Види спорту:

Футбольні турніри: