Три спортсменки з Полтавщини стали чемпіонками Європи з армреслінгу

На вершині п'єдесталу - Ліна Деменко

Ліна та Людмила Деменко, а також Лілія Занько везуть додому континентальне «золото»

Днями у болгарській Софії відбувся Чемпіонат Європи з армреслінгу серед чоловіків та жінок. У змаганнях брали участь спортсмени з Полтавщини і ми маємо свою чемпіонку.

У ваговій категорії до 65 кг у боротьбі на ліву руку перемогла кобелячанка Ліна Деменко. У фіналі вона зустрілася з росіянкою Надією Іртугановою і перемогла. У боротьбі на ліву руку Ліна стала третьою і виборола «бронзу».

Її сестра Людмила Деменко стала чемпіонкою серед юніорок у боротьбі на ліву руку (вагова категорія 55 кг) і другою на праву. У «правому» фіналі Людмила поступилася турчанці Умран Кесер, а у "лівому«перемогла її ж. У ваговій категорії до 60 кг «срібло» виборола Марина Шуліка (права рука). Вона у фіналі поступилася росіянці Мілані Баєвій.

lkbyar-gnwa.jpgПраворуч Людмила Деменко

Полтавські юніори взагалі порадували медалями. Другою у боротьбі на ліву руку стала Леся Варич (вагова категорія до 50 кг). У фіналі вона поступилася полячці Вероніці Сої. У боротьбі на праву руку Леся стала третьою. Третьою стала і Руслана Кулик (70 кг, права рука). Ще дві юніорські «бронзу» на Полтавщину повезе Михайло Ватажок (80 кг, права та ліва рука). Серед молоді третім у боротьбі на ліву руку став Ярослав Максютенко (вагова категорія 65 кг).

Серед ветеранів чемпіонкою у ваговій категорії 80 кг у боротьбі на ліву руку стала Лілія Занько. Вона у фіналі перемогла співвітчизницю Оксану Дяченко. У боротьбі на праву руку українки помінялися місцями. Тепер Оксана Дяченко була першою, а Лілія Занько другою.

Загалом в активі наших спортсменів 13 медалей — три «золота», чотири «срібла» і шість «бронзових» нагород.

Види спорту:

Футбольні турніри: