Чемпіонат Полтави: «Атака-Автотранс» здолала «Леваду» (відео)

Команда Сергія Григор’єва привезла собі два голи і програла

27 червня у Полтаві на стадіоні «Динамо» відбувся матч сьомого туру Чемпіонату Полтави з футболу між «Левадою» та «Атакою-Автотранс». Ігри між цими командами завжди були видовищними і напруженими. Цього сезону, як і завжди, обидві команди претендують на чемпіонство, і протистояння між ними всі чекали з нетерпінням.

Варто відзначити, що з обох сторін були відсутні головні тренери. Андрій Коваленко взагалі не був на матчі, а Валентин Горбаньов дивився гру на трибунах через дискваліфікацію. Керівництво «левади» прагнуло взагалі перенести цей матч, через те, що більшість основних футболістів цієї команди грали у 1/4 фіналу Кубка Полтавщини у складі «Колоса» з Лазірок. Втім «Атака» не погодилася на перенесення, і гра відбулася за календарем.

«Левада» — «Атака-Автотранс» 1:2

«Левада»: Сухно, Макорін, Богданов, Печарський, Клименко, Хорольський, Клепчук (Великодний, 56), Рябенко, Голованьов, Жуль, Горбунов.

Тренер: Сергій Григор’єв.

«Атака-Автотранс»: Українець, Поліянчук, Деріченко, Причина (Дудка, 63), Куницький, Пустовіт, Щекальов (Шейко, 48), Оленич, Тарчуков, Михайленко (Черняк, 53), Прядко.

Тренер: Віктор Козін.

Голи: Горбунов (68) — Макорін (8, аг), Щекальов (29).

Старт матчу був повністю за «Атакою» і суперники цьому більше допомагали, аніж опиралися. На другій хвилині захисники «Левади» залишили перед воротами вільного Михайла Прядка і дозволили йому прийняти м’яч. Капітан «Атаки» запустив круглого в небеса замість воріт. Втім «Левада» «наполягла» на пропущеному голі. На восьмій хвилині Роман Макорін головою замкнув флангову подачу від суперників — 0:1.

video.png

Після кількох невдалих ударів, «Левада» знову припустилася фатальної помилки. Олег Богданов не порозумівся з воротарем Ігорем Сухном і поки вони вирішували що робити з м’ячем, його підхопив Олександр Оленич і пробив. З ударом Оленича голкіпер впорався, але м’яч підібрав Віктор Щекальов і майстерно перекинув воротаря — 0:2.

video.png

І «Левада», і особливо «Атака» були близькими до того щоб подарувати глядачам ще один гол у першому таймі, але цього не сталося.

Другу половину вже краще проводила «Левада», що змусило номінальних гостей добряче понервувати. «Левада» пішла на справжній штурм і врешті-решт змогла відіграти один м’яч. На 68-й хвилині Олександр Печарський перед штрафним майданчиком суперника віддав праворуч на Павла Клименка. Той в свою чергу прострелив і на цей простріл відгукнувся Дмитро Горбунов — 1:2. На глядачів чекала цікава кінцівка.

video.png

До кінця матчу «Левада» зуміла створити купу моментів різного рівня небезпеки від дальніх ударів до прострілів, коли м’яч котився вздовж лінії воріт і треба було лише підставити ногу. Проте, голів команди більше не забивали, і «Атака-Автотранс» святкувала перемогу.

Вже після фінального свистка Роман Макорін не стримав емоцій і почав нецензурно ображати арбітра матчу Андрія Сидоренка, за що отримав червону картку.

video.png

Після матчу дискваліфікований тренер «Атаки-Автотранс» поділився враженнями від гри і пояснив, чому не погодився перенести матч.

video.png

Президент «Левади» Сергій Григор’єв відзначив, що його команда вела гру, але сама собі створила проблеми.

video.png

У другому матчі ігрового дня «Бастіон» під дощем розгромив «Динамо».

Види спорту:

Футбольні турніри: