Чемпіонат Полтави: «Легіон» впевнено переміг «Зорю-Ворсклу» (відео)

Команда Юрія Мармача провалила другий тайм і поплатилася поразкою

3 липня на полтавському стадіоні «Динамо» відбувся матч восьмого туру чемпіонату міста з футболу між командами «Легіон» та «Зоря-Ворскла». Це була чергова дуель команд які претендують на чемпіонство, тож до цієї гри у вболівальників був чималий інтерес. Юрій Мармач хотів перенести цю гру через кадрові проблеми, але з цього нічого не вийшло, тож ветерани і «легіонери» зіграли за календарем. Одні порадували своїх вболівальників, інші — несказанно розчарували.

«Легіон» — «Зоря-Ворскла» 3:0

«Легіон»: Швець, Попов, Гринь, Колесниченко, Коба, Нечипоренко, Потапенко (Ребенок, 61), Барзій (Шевченко, 77), Алексеєнко, Човдаров, Рудик (Передерій, 70).

Головний тренер: Олег Калюжний.

«Зоря-Ворскла»: Шостак, Горбаньов, Полуницький, Зачепило, Миць, Рукавиця (Павлик, 61), П. Ротань, Медведев, Дяченко, Місяйло, Міщенко.

Головний тренер: Юрій Мармач.

Голи: Рудик (38), Нечипоренко (59), Передерій (86).

Початок гри однозначно був за номінальними гостями. Підопічні Юрія Мармача більше іолоділи м’ячем і створювали моментів. Футболісти «Легіона» грішили дрібним фолом і ветерани пробивали кілька небезпечних штрафних, які змушували працювати Ярослава Швеця. На 36-й хвилині за «Легіон» зіграв каркас воріт. Олег Міщенко після навісу партнера з вбивчої позиції пробив головою у поперечину. Була спроба добивання, але м’яч забрав Швець.

Через дві хвилини «Легіон» відповів голом. Раміз Човдаров зважився на дальній удар. Олег Шостак відбив м’яч прямо перед собою. На підборі першим опинився Олександр Рудик, який переправив м’яч у ворота — 1:0.

video.png

З тим команди пішли на перерву. «Зоря» очевидно розраховувала виправити ситуацію у другому таймі, але натомість вщент його провалила. У другій хвилині «Легіон» повністю перехопив ініціативу. Всі спроби штурму від «Зорі» тут же з’їдали захисники. А от захист ветеранів надійністю не відзначився. На 59-й хвилині Денис Коба на лівому фланзі накрутив двох суперників і відкотив вздовж лінії воріт. Пас вийшов не надто точним, але поки захисники «Зорі» роздумували про щось своє на передачу набіг Олег Нечипоренко і влучно пробив — 2:0.

video.png

Надалі «Легіон» спокійно стримував спроби натиску від суперника. При цьому і «Зоря» тиснула не надто агресивно. До того ж ветерани фактично самі привезли собі третій гол. Петро Ротань (!) у простій ситуації втратив м’яч на своїй половині поля і круглий опинився у Раміза Човдарова. Азербайджанець віддав на Олександра Передерія і той влучно пробив — 3:0. Йшла 86-та хвилина. Інтрига остаточно померла.

video.png

Чи не вперше після програного матчу Юрій Мармач не сказав жодного слова про суддівство і визнав, що його команда програла тому, що сама провалила гру, маючи недостатньо волі до перемоги і бажання.

video.png

У другому матчі ігрового дня «Бастіон» з таким же рахунком переграв «Леваду».

Команда І В Н П М О
1 «Бастіон» 7 5 0 2 26-7 15
2 «Легіон» 7 5 0 2 25-11 15
3 «Зоря-Ворскла» 7 5 0 2 13-9 15
4 «Атака-Автотранс» 5 4 0 1 17-6 12
5 «Левада» 8 4 0 4 17-14 12
6 «Андріївка Сан Сіті» 6 4 0 2 13-17 12
7 «Аматор» 5 1 0 4 9-22 3
8 «Динамо» 7 1 0 6 9-25 3
9 «Атлетик» 6 0 0 6 4-22 0

Види спорту:

Футбольні турніри: