«Ворскла» мінімально програла «Динамо»

Помилки Богдана Шуста і Ардіна Даллку призвела до фатального голу

Сьогодні у Києві на НСК «Олімпійський» полтавська «Ворскла» в рамках першого туру зіграла з місцевим «Динамо». Кияни грали без підтримки, ворскляни — без травмованих Дениса Васіна та Михайла Сергійчука. Динамівці вже встигли показати себе у поєдинку за Суперкубок України проти «Шахтаря». «Ворскла» ж — цілковита загадка з новими футболістами і старими заборгованостями по зарплаті. Хай там як — між собою зустрічалися друга і третя команда минулого чемпіонату.

«Динамо» — «Ворскла» 1:0

«Динамо»: Бойко, Морозюк, Кадар, Шабанов, Кендзьора, Сидорчук, Шепелєв (Шапаренко, 76), Циганков, Буяльський, Вербіч, Бєсєдін.

Головний тренер: Олександр Хацкевич.

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Чижов, Даллку, Сапай, Чеснаков, Кравченко (Габелок, 82), Кобахідзе (Кадимян, 71), Кулач (Мисик, 63), Ребенок, Коломоєць.

Головний тренер: Василь Сачко.

Голи: Даллку (33, аг)

У Києві йшов сильний дощ, що внесло свої коррективи у гру. Слизький м’яч ускладнив завдання воротарям і захисникам. На шостій та одинадцятій хвилині Вадим Сапай та Владислав Кулач зважувалися на дальні удари, але жоден з них не влучив у площину воріт. «Динамо» відповіло ударом небезпечним Кадара головою, після якого м’яч перевів на кутовий Богдан Шуст. Загалом, «Ворскла» у першому таймі не здивувала ні кадрово, ні тактично. І склад, і розрахунок на швидкі флангові атаки та верхові передачі — все це знайоме вболівальникам з минулого сезону. На 31-й хвилині після подачі від Павла Ребенка головою пробивав Юрій Коломоєць, але удар вийшов слабким і м’яч прилетів прямо в руки Бойку.

Гол ворскляни привезли собі самі. Богдан Шуст у простій ситуації подарував м’яч Артему Бєсєдіну. Нападник «Динамо» пробивав з гострого кута. Ардін Даллку намагався перервати політ м’яча і винести його якомога далі, але натомість зрізав у власні ворота. Невідомо чи пролетів би м’яч повз рамку чи залетів би, але — автогол і 1:0.

video.png

Арбітр матчу не компенсував до першого тайму жодної хвилини, і після основного часу команди пішли на перерву.

У другому таймі «Ворскла» змогла щось запропонувати киянам тільки після виходу Мар’яна Мисака на 63-й хвилині. На 74-й хвилині Мар’ян небезпечно пробивав і Бойко перевів м’яч на кутовий. А хвилиною пізніше віддав класну передачу на Ребенка, але Павло не зміг витиснути з атаки максимум.

«Динамо» на 87-й хвилині було близьким до другого голу, але Микола Шапаренко після чудового пасу Вербіча пробив вище воріт. У підсумку маємо мінімальну поразку «Ворскли» у стартовому матчі.

Види спорту:

Футбольні турніри: