«Ворскла» провалила другий тайм і програла «Шахтарю»

Полтавці зазнали розгромної поразки від чемпіона

Сьогодні у Харкові на ОСК «Металіст», полтавська «Ворскла», в рамках четвертого туру УПЛ, зіграла проти донецького «Шахтаря». На матч проти чинного чемпіона полтавці приїхали без восьми футболістів і з одним номінальним нападником в обоймі. При цьому Василю Сачку довелося експериментувати і в обороні. Ворскляни приїхали до Харкова абсолютними андердогами, і позитивний результат для «Ворскли» могли прогнозувати лише наші експерти.

«Шахтар» — «Ворскла» 4:1

«Шахтар»: Пятов, Данченко, Хочолава, Ракицmкий, Ісмаїлі, Степаненко, Алан Патрік (Майкон, 75), Марлос, Нем (Фернандо, 69), Тайсон, Мораес (Тотовицький, 82).

Головний тренер: Паулу Фонсека.

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Даллку (Мисик, 75), Мартиненко, Ребенок, Чеснаков, Шарпар (Скляр, 66), Кобахідзе, Габелок, Кравченко, Карека (Гіоргадзе, 80).

Головний тренер: Василь Сачко.

Голи: Марлос (50), Степаненко (59), Хочолава (62), Мораес (74) — Шарпар (25)

На матч проти чемпіона Всиль Сачко був змушений випускати експериментальний склад. У воротах зіграв Богдан Шуст. На лівий фланг оборони повернувся Ігор Пердута. У цетрі захисту зіграла зв’язка Євгена Мартиненка та Володимира Чеснакова. Місце правого захисника неочікувано закрив Ардін Даллку. В опорній зоні вийшли В’ячеслав Шарпар та Дмитро Кравченко. Фланги атаки поділили Павло Ребенок та Олександр Кобахідзе. На вістрі атаки прогнозовано вийшов єдиний нападник в обоймі Сачка — Ніколас Карека. Під ним розташувався Артем Габелок, для якого це перший вихід в основі.

Стратегію команд на матч можна було легко передбачити. «Шахтар» тримав м’яч і атакував, «Ворскла» оборонялася і контратакувала. У першому таймі полтавці зі своїм завданням впоралися краще, хоча гірники добряче попсували полтавцям нерви. Вже на 5-й хвилині небезпечно пробивав Жуніор Мораес, але м’яч пройшов повз ворота. «Ворскла» теж відповіла ударом. Дмситро Кравченко з глибини віддав на Ігоря Пердуту, а той у свою чергу виконав класну подачу на Ніколаса Кареку. Бразилець пробивав головою, але його удар парирував Андрій Пятов. Свої моменти також мали Ісмаїлі та Павло Ребенок і обидва схибили. Проте після удару Павла «Ворскла» заробила кутовий. В’ячеслава Шарпара «забули» у штрафному майданчику і він замкнув подачу від партнера — 0:1.

video.png

Вже через дві хвилини на побачення з Пятовим виходив Ігор Пердута, але голкіпер швидко зорієнтувався і забрав м’яч. На 40-й хвилині Жуніор Мораес після прострілу партнера влучив у стійку, але добити ніхто не зміг і Богдан Шуст забрав м’яч. Отож після першого тайму «Ворскла» вела в один м’яч.

У другому таймі «Шахтар» все розставив по потрібних для себе місцях. Менше ніж за 20 хвилини ворскляни пропустили тричі. На 50-й хвилині Марлос прийняв м’яч у штрафному майданчику суперника відіграв двох захисників і точно пробив — 1:1.

video.png

На 59-й хвилині той же Марлос пройшов з м’ячем по центру поля і відпасував на Жуніора Мораеса. Той у свою чергу покотив вздовж воріт, де Тарас Степаненко переправив м’яч у порожні ворота — 2:1.

video.png

На 62-й хвилині гірники розіграли кутовий і Алан Патрік, як пізніше виявилося з офсайду, віддав на Давида Хочолаву, який розстріляв Шуста — 3:1.

На 74-й хвилині влетів і четвертий м’яч. Тайсон розігнав шалену контратаку, віддав на Жуніора Мораеса і колишній динамівець без проблем переправив м’яч у ворота — 4:1.

У підсумку маємо розгромну поразку після обнадійливого першого тайму. Експерти знову виявилися неправі.

Види спорту:

Футбольні турніри: