«I’ve never heard of Vorskla»: реакція англійських ЗМІ та вболівальників на полтавську команду

Зібрали типові англійські реакції на жеребкування Ліги Європи

31 серпня полтавська «Ворскла» дізналася своїх суперників у груповому раунді Ліги Європи, серед яких лондонський «Арсенал». Ця новина викликала фурор у Полтаві та області, адже суперників з таким гучним іменем у зелено-білих ще не було. Варто зазначити, що УЄФА дозволила «Ворсклі» приймати домашні матчі ЛЄ на стадіоні «Ворскла» ім. О. Бутовського, тож полтавські вболівальники зможуть на власні очі побачити легендарних канонірів, і не менш легендарних англійських вболівальників. Втім, якщо у Полтаві і в Україні добре знають що таке лондонський «Арсенал» і вболівальники вже активно скуповують квитки на домашній матч проти лондонців, який відбудеться 29 листопада, то у Лондоні слово «Ворскла» викликає лише подив. Попри те, що полтавці у своїй історії вже мали єврокубковий досвід, в Англії про таку команду зроду віку не чули. Ми зібрали для вас найцікавіші висловлювання з англійських медіа та Твіттера.

Хто це взагалі такі?

Василь Сачко, дізнавшись про жереб, відзначив, що «Ворскла» буде в цій групі «темною конячкою». З коучем важко не погодитися, адже як виявилося, про таку команду не чули не лише рядові вболівальники, а й досвідчені англійські журналісти.

В день жеребкування на відомому Youtube-каналі AFTV (ArsenalFanTV) вийшло відео, де засновник і ведучий каналу Роббі Ліль (в минулому журналіст радіо BBC) ділиться своїми думками стосовно жеребкування. Відео так і називається «I’ve Never Heard Of Vorskla» (Я ніколи не чув про «Ворсклу»). На відео Роббі ділиться думками стосовно суперників лондонського клубу і шансів самих канонірів. Блогер впевнений, що «Арсенал» спокійно вийде з групи. Ведучий відзначив силу і статус «Спортінга» і конкретно зіркового гравця лісабонців Нані, який раніше виступав за «Манчестер Юнайтед». Про «Карабах» Роббі згадав недавню участь азербайджанців у Лізі Чемпіонів, і посміявся над назвою. Про «Ворсклу» не згадав нічого, адже нічого про неї не чув.

Ну власне і вболівальники реагували приблизно так само. Про це свідчать красномовні твіти.


Цей добродій вважає, що «Арсеналу» трапилися чудові суперники й не може дочекатися матчу з «Ворсклою»

Цьому каноніру смішно, що акаунт «Ворскли» має лише 57 підписників. А скільки підписників у вас?

Без коментарів :)

Як до них проїхати?

Британські ЗМІ угледіли реальну проблему у географії «Ворскли». Для них стало відкриттям те, що УЄФА дозволила ворсклянам грати у Полтаві — місті без свого аеропорту. Якщо команда може прилетіти чартером, то вболівальників готують до того що доведеться спочатку прибувати до Києва або Харкова, а вже потім потягом діставатися до Полтави. Взагалі, складається враження, що для англійців мандрівка до України та Азербайджану, це щось екзотичне. Річ в тім, що 2 вересня на команду Унаі Емері чекає вкрай принципове дербі Північного Лондона проти «Тотенхема» і вболівальники переживають, що не встигнуть повернутися з України і підтримати канонірів у важливій битві.

Приміром матеріал, ось з таким заголовком вийшов на британському сайті «Onefootball».

Назву статті можна перекласти так: «Арсенал зіткнувся з кошмаром, адже УЄФА відмовилася перенести поїздку до «Ворскли». Не менш красномовним є і лід: «Якщо ви фан «Арсенала» і плануєте слідувати за командою на шляху Ліги Європи цього сезону — нехай щастить».
У матеріалі йдеться про те, що у фанів виникнуть труднощі через начебто погане транспортне сполучення між Полтавою та найближчими містами, де є аеропорт, і вболівальники зможуть приземлитися. Цю саму проблему підняло видання «Evening Standart». Окремої уваги заслуговує абзац про полтавський аеропорт (палкий привіт Андрію Пісоцькому і Тимофію Голбану).

«У Полтаві є аеропорт, але туди неможливо прилетіти рейсом комерційній авіакомпанії з Лондона, оскільки це один з найстаріших аеропортів України з єдиною посадковою смугою».

У соціальних мережах англійці теж не перестають дивуватися Полтаві у поганому сенсі. Одним вона нагадує велике село, інші шоковані «краєвидами» біля Макдональдза.


«Карабах» і «Ворскла» не в цій галактиці, вважає користувач

Кошмарний сон Леоніда Соболєва (насправді - ляп англійських медіа)

Гумор

Ну і звісно ж, як же обійтися без типових жартів про «Арсенал». Меми про четверте місце, і поразки ноунеймам не залишають лондонців навіть у контексті протистояння з «Ворсклою».

Звично для «Арсенала», ми рознесемо «Спортінг» і програємо «Ворсклі»

Вболівальники «Тотенхема» троллять «Арсенал» і просять набрати хоча б якісь очки у матчах з «carrier bag» (так жартома обігрують назву Карабах, перекладається як дорожня сумка) та «Ворсклою», поки «шпори» у Лізі Чемпіонів битимуться з «Барселоною» та «Інтером».


Згадаєте цей твіт коли «Арсенал» буде знищений «Спортінгом», протримається з «Карабахом», і його прорве проти «Ворскли», що означатиме, що вони фінішують третіми в групі.


«Арсенал» зіграє з «Ворсклою» у Лізі Європи... Якщо ви ніколи про них не чули, це маленький клуб з Вуліджу (район Південного Лондона), який вирішив переїхати на північ від річки.

Нагадаємо, що розпочне свій єврокубковий шлях «Ворскла» вже 20 вересня у Лондоні, проти того ж таки «Арсенала». Полтава побачить Лігу Європи четвертого жовтня, до нас у гості приїде лісабонський «Спортінг».

Види спорту:

Футбольні турніри: