Чемпіонат Полтави: «Бастіон» переміг «Атаку-Автотранс» і продовжує чемпіонську гонку (відео)

Футболісти «Бастіона» святкують гол

Команда Дмитра Мілька перемагає і чекає «золотого матчу»

12 вересня у Полтаві на стадіоні «Динамо» відбувся матч 18-го туру чемпіонату міста з футболу між командами «Бастіон» та «Атака-Автотранс». Це був центральний матч туру, від результату якого прямо залежала доля чемпіонства. «Бастіон» у минулому турі поступився прямому конкуренту — «Легіон» і дозволив наздогнати себе. Тепер підопічним Дмитра Мілька треба було лише вигравати, щоб бодай мати надію на «золотий матч», враховуючи, що «Легіон» у цьому турі зійдеться з аутсайдером «Аматором». «Атака-Автотранс» відставала від «Бастіона» і «Легіона» на два очки і теоретично теж могла зачепитися за чемпіонство, за умови, що «Легіон» таки втратить очки з «Аматором». Проте головне було — виграти у «Бастіона». Додавало інтриги і те, що у першому колі саме «атака» завдала «Бастіону» найбільш болючої поразки. Втім цього разу бастіонівці відігралися.

«Бастіон» — «Атака-Автотранс» 3:0

«Бастіон»: Казаков, Тупік, Папірний (Артеменко, 39), Потапов, Харченко, Момот (Ночовний, 29), Мілько, Словак, Щочка, Семука, Борсало.

Головний тренер: Дмитро Мілько.

«Атака-Автотранс»: Педько, Причина, Куницький (Черняк, 51), Давидко (Боровков, 74), Марков (Стрійський, 46), Михайленко, Оленич (Шейко, 74), Тарчуков (Пустовіт, 46), Войченко, Близнюк (Щекальов, 46), Прядко.

Головний тренер: Валентин Горбаньов.

Голи: Словак (50), Борсало (82), Щочка (84).

На 90+2 хвилині за удар суперника був вилучений Михайло Прядко

Не зважаючи на солідний рахунок, не можна сказати, що гра була «в одні ворота». Перші справді загрозливі моменти створила саме «Атака», і лише погана реалізація не дозволили автотрансівцям відкрити рахунок. На п’ятій хвилині Дмитра Михайленка вивели віч-на-віч з голкіпером, але він не влучив у ворота. Через дві хвилини небезпечно з-за меж штрафного майданчика пробивав Олександр Оленич. М’яч прилетів в руки Олексія Казакова. «Бастіон» відповів гострою контратакою і вбивчим ударом від Віталія Момота, який парирував Микола Педько.

На 25-й хвилині у штрафних майданчиках обох команд футболісти суперника падали у боротьбі. У підсумку жодного пенальті і жовта картка Володимиру Борсалу за симуляцію.

На 35-й хвилині ще один момент запоров Дмитро Михайленко. М’яч після його удару полетів повз ворота, а Михайло Прядко, який міг переправити круглого у ворота не зміг цього зробити. У підсумку на перерву команди пішли без голів.

У другому таймі «Бастіон» швидко забив. На 50-й хвилині захисники «Атаки» не порозумілися і подарували м’яч Роману Словаку перед воротами. Гравцю «Бастіона» залишалося лише влучити у ворота, що він і зробив — 1:0.

Після голу, команда Дмитра Мілька відійшла назад, але моменти створювати не перестала. На 68-й хвилині з небезпечної позиції пробивав Володимир Борсало, але удар вийшов несильним і м’яч спокійно забрав Микола Педько. Через 10 хвилин Володимир і Микола знову зійшлися і знову переможцем з дуелі вийшов воротар. Втім свій гол Володимир Борсало таки забив. На 82-й хвилині «Бастіон» заробив право на штрафний на лівому фланзі. Дмитро Мілько виконав чи то подачу, чи то удар, а Володимир Борсало краще за всіх зорієнтувався у штрафному майданчику і підправив м’яч у ворота — 2:0.

«Атака» занервувала і привезла собі третій гол. На 84-й хвилині Родіон Причина обрізався у центрі поля і подарував м’яч Дмитру Мільку. Той у свою чергу відпасував на Олександра Щочку, який влучним ударом встановив остаточний рахунок у матчі — 3:0.

Вже у компенсований арбітром час у своїй найгіршій іпостасі проявив себе Михайло Прядко. Капітан «Атаки-Автотранс» вдарив ззаду по ногах Дмитра Мілька, коли той був без м’яча. Так один капітан пішов святкувати перемогу, а інший пішов не лише з поразкою, а й з дискваліфікацією. На жаль цей епізод не потрапив на відео, адже відбувся далеко від місця де перебував м’яч.

Після гри Дмитро Мілько про цей епізод навіть не згадав, натомість привітав свою команду з перемогою і наголосив, що сьогодні його команда «декому дещо довела».

Валентин Горбаньов був розчарований, але визнав, що «Бастіон» цього разу більше хотів перемогти і саме цей компонент став ключовим. Тренер «Атаки» сказав, що у разі «золотого матчу» вболіватиме за «Легіон» і пояснив чому.

У другому матчі ігрового дня «Зоря-Ворскла» впевнено перемогла «Динамо».

Команда І В Н П М О
1 «Бастіон» 16 12 1 3 57-13 37
2 «Легіон» 15 11 1 3 57-22 34
3 «Зоря-Ворскла» 16 11 0 5 48-32 33
4 «Атака-Автотранс» 16 10 2 4 41-21 32
5 «Андріївка Сан Сіті» 16 9 0 7 35-38 27
6 «Левада» 16 6 0 10 30-41 18
7 «Динамо» 16 5 1 10 28-55 16
8 «Атлетик» 16 2 1 13 23-53 7
9 «Аматор» 15 2 0 13 28-72 6

Види спорту:

Футбольні турніри: