«Ворскла» безславно програла «Арсеналу»

Полтавці отримали гучного ляпаса від аутсайдера

Сьогодні у Полтаві «Ворскла», в рамках 11-го туру Української Прем’єр-ліги, приймала київський «Арсенал». Після прикрої поразки від «Спортінга» у Лізі Європи, полтавські вболівальники чекали впевненої перемоги над аутсайдером, і мали на те всі підстави. Гості не лише посідають останню сходинку турнірної таблиці, але ще навіть не сформувалися як команда. «Арсенал» не встиг награти стабільний склад, і щойно змінив тренера Кращого опонента, щоб «відігратися» за Єврокубки важко вигадати. Втім, команда В’ячеслава Грозного очевидно іншої думки, та й Василь Сачко міг у такому матчі дати перепочинок лідерам, тож на легку прогулянку очікувати не варто було.

«Ворскла» — «Арсенал-Київ» 0:2

«Ворскла»: Шуст, Артур (Мисик, 55), Гіоргадзе, Чижов, Пердута, Чеснаков (Одарюк, 77), Шапрпар, Ребенок, Скляр, Кулач, Коломоєць (Карека, 71).

Головний тренер: Василь Сачко.

«Арсенал-Київ»: Сітало, Майданевич, Євтовскі, Гринь, Домбровський, Баланюк (Алексеєв, 79), Оріховський (Вакулко, 86), Насонов, Сагуткін, Дубінчак, Лола.

Головний тренер: В’ячеслав Грозний.

Голи: Гринь (72, 79)

Василь Сачко дав відпочити оборонцям і змінив склад. У центрі захисту на поле вийшла пара Олександр Чижов — Андро Гіоргадзе. Перший повернувся в основу після травми, другий після довготривалої відсутності. Володимир Чеснаков натомість відправився в опорну зону, де зіграв у парі з В’ячеславом Шарпаром. Фланги атаки поділили Павло Ребенок та Олександр Скляр. Атакувальна ланка взагалі залишилася без змін. І Юрій Коломоєць, і Владислав Кулач знову вийшли у старті.

Команди не квапилися з моментами. «Ворскла» більше володіла м’ячем, але на початку матчу можна згадати лише промах Юрія Коломойця по м’ячу на шостій хвилині. Втім, у середині тайму «Ворскла» провела серію атак. На 26-й хвилині Сергій Сітало парирував блискучий дальній удар від В’ячеслава Шарпара. Після цього була серія кутових, але жоден з них не закінчився голом.

Кінцівка тайму теж була за «Ворсклою». На 41-й хвилині небезпечно з кількох метрів пробивав Олександр Скляр, але на заваді голу став Сергій Сітало.

Втім, варто віддати належне «Арсеналу». Гості вдало пресингували полтавців, і змусили вболівальників понервувати. Небезпечні моменти мали Сергій Гринь та Олександр Насонов, і в обох випадках «Ворсклу» рятував Богдан Шуст. Отож після першого тайму без голів.

Найцікаві моменти першого тайму

У другому таймі «Ворскла» зіграла гірше. Тепер вже кияни більше контролювали м’яч, а коли круглий опинявся у господарів, гості зустрічали суперників потужним пресингом.

Одразу на 46-й хвилині футболісти «Арсенала» заробили право на кутовий. «Ворскла» ж першу спробу вийти в атаку у другому таймі здійснила лише на 58-й хвилині. Натомість «Арсенал» діяв впевнено і довів справу до заслужених голів.

На 72-й хвилині Сергій Гринь опинився на ударній позиції і пробив з-під Чижова. М’яч вдарився об ногу Гіоргадзе і залетів у ворота — 0:1.

0:1 (гол Сергія Гриня)

Кошмар лише розпочинався. На 79-й хвилині Андрій Домбровський вивів на удар Сергія Гриня і той класним обвідним ударом оформив дубль — 0:2.

0:2 (дубль Сергія Гриня)

Кінцівка матчу пройшла в атакувальних потугах від «Ворскли» і в контрвипадах «Арсенала». У підсумку — безславна поразка аутсайдеру.

Види спорту:

Футбольні турніри: