«Андріївка Sun City» — переможець осіннього Кубка Полтави з футболу 2018 (відео)

ФК «Андріївка Sun City»

«Сонячні» на останніх хвилинах забили два голи «Зорі-Ворсклі»

11 жовтня у Полтаві на стадіоні «Динамо» відбувся фінальний матч осіннього Кубка Полтави з футболу. У боротьбі за трофей зійшлися команди «Андріївка Сан Сіті» та «Зоря-Ворскла». Обидві команди зазнали фіаско у чемпіонаті міста, але у Кубку проявили свої кращі якості і дійшли до фіналу. Навколо цього матчу були суперечки стосовно дати поєдинку, але хай там як — саме цього дня ветерани і «Сан Сіті» вийшли змагатися за трофей. Перемогу вибороли підопічні Максима Плужника. Сонячні виграли в кращих традиціях лісабонського «Спортінга» — два джокери забили на останніх хвилинах.

«Зоря-Ворскла» — «Андріївка Sun City» 0:2

«Зоря-Ворскла»: Сухно, Бірюк, Олефір, Ільчиш, Миць (Хрипко, 67), Ткаченко, Масюк, Пю Ротань, Дяченко, Манасян (Потапенко, 46), Місяйло.

Головний тренер: Юрій Мармач.

«Андріївка Sun City»: Караван, Рудченко (Тупік, 72), Забурдайло, Кувеньов, Луценко, П’єр, І. Корнієнко (Думбуя, 46), Мряченко (В. Корнієнко, 84), Таранушич, Солома (Без’язикий, 46), Марченко (Ярош, 90+4).

Головний тренер: Максим Плужник.

Голи: В. Корнієнко (89, пен.), Без’язикий (90+1).

Гру команд можна назвати абсолютно рівною Ні ветерани, ні сонячні не допускали помилок в обороні, і зрештою не дали конкурентам створити чогось вкрай небезпечного. Хоча футболісти «Сан Сіті» у першому таймі були ближчими до голу. Наприклад, за перші 15 хвилин «сонячні» встигнули три чі пробити по воротах, але назвати ці моменти небезпечними не можна. На сьомій хвилині класно пробивав П’єр, але удар прийшовся прямо по центру воріт, де стояв Ігор Сухно і воротар без проблем забрав м’яч. Через п’ять хвилин сонячні пробивали зі штрафного — повз ворота. Ветерани вперше пробили по воротах на 15-й хвилині. Після подачі кутового Ярослав Миць пробив вище воріт. Після першого тайму на табло залишилися нулі.

У другому таймі жодна з команд не полетіла стрімголов забивати. Футболісти організовано оборонялися. Втім, не обійшлося без суперечливих моментів. На 73-й хвилині Андрій Місяйло у боротьбі з захисником впав у штрафному майданчику «сонячних. Арбітр матчу Олексій Біліченко не призначив пенальті, хоча футболісти і тренери «Зорі-Ворскли» були впевнені, що є привід для «точки» і апелювали до арбітра. Після гри Юрій Мармач скаже, що Біліченко був жорстко не правий. Втім, пенальті не має.

За іронією долі, пенальті таки стався на 89-й хвилині. Щоправда, призначили його у ворота самих ветеранів. Руслан Ткаченко порушив правила проти Костянтина Марченка, який виходив на удар. Олексій Біліченко вказав на «точку». Ветерани знову ж таки, заявляли, мовляв порушення правил сталося до штрафного майданчика, але бригада арбітрів була невблаганною. Владислав Корнієнко переграв Ігоря Сухна — 0:1.

Цей гол не став переможним. Вже у компенсований арбітром час Ігор Сухно невдало вибив м’яч на Костянтина Без’язикого і той майстерним ударом відправив м’яч назад у ворота — 0:2.

Після матчу Юрій Мармач заявив, що «Зоря-Ворскла» програла ще до початку матчу. Ветерани навіть не прийшли на нагородження за «срібними» медалями.

Таким чином «Андріївка Sun City» — володар осіннього Кубка Полтави з футболу.

Види спорту:

Футбольні турніри: