«Ворскла» здобуває історичну перемогу над «Карабахом»

Курйозний гол приносить полтавцям три очки

Сьогодні у Баку полтавська «Ворскла», в рамках третього туру групового турніру Ліги Європи зіграла з агдамським «Карабахом». Після триматчевої серії поразок, команда Василя Сачка поїхала до Азербайджану за очками і позитивними емоціями. Саме після домашньої поразки від лісабонського «Спортінга», команда Василя Сачка ніяк не може виграти. Тож якщо один єврокубковий матч розпочав смугу невдач, інший може її закінчити.

«Карабах» — «Ворскла» 0:1

«Карабах»: Вагнер, Медведев, Садихов, Ржезнічак, Герр’є, Мічел, Гараєв, Абдулаєв (Делардж, 69), Славчев (Озобіч, 59), Зубир, Емегара (Мадатов, 59).

Головний тренер: Гурбан Гурбанов.

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Даллку, Чеснаков, Сапай, Скляр, Шарпар, Якубу (Карека, 46), Кулач (Сергійчук, 77, Чижов, 90+2), Ребенок, Коломоєць.

Головний тренер: Василь Сачко.

Голи: Кулач (48).

Як не парадоксально, але Василь Сачко не зробив жодної зміни у стартовому складі, порівняно з програним матчем проти «Динамо». Це може говорити про дві речі — коуч довіряє тим хто був на полі, а також «Ворсклі» просто ніким підсилити старт. Тож у воротах, у старті вийшов Богдан Шуст. За відсутності травмованого Артура на лівому фланзі зіграв Вадим Сапай. У центрі захисту в парі зіграли Ардін Даллку та Володимир Чеснаков. На правому фланзі захисту зіграв Ігор Пердута. В опорній зоні вийшли Олександр Скляр та В’ячеслав Шарпар. Фланги атаки залишилися за Павлом Ребенком та Наджебом Якубу. На вістрі таки знову вийшов Юрій Коломоєць, а нижче під ним розташувався Владислав Кулач.

«Ворскла» провалила перший тайм в плані організації гри. Полтавці не зуміли завдати жодного удару по воротах, і навіть контратаки у підопічних Василя Сачка не виходили. «Карабах» набагато більше володів м’ячем і не боявся атакувати масовано, всім складом перейшовши на половину поля «Ворскли». Втім, варто відзначити, що створити справді небезпечних моментів «Ворскла» супернику майже не дозволила. На 20-й хвилині Павло Ребенок невдало виніс м’яч зі штрафного майданчика під удар Славчеву. Гравець «Карабаха» тут же пробив вище воріт. На 22-й хвилині азербайджанці заробили право на кутовий і Мічел, якого забули захисники, з небезпечної відстані пробивав головою — вище воріт.

Єдина пристойна контратака «Ворскли» сталася на 33-й хвилині Павло Ребенок продерся лівим флангом і виконав подачу в руки Вагнеру. Всі інші спроби закінчувалися браком і втратами м’яча. Стільки помилок і браку не було ні проти «Арсенала», ні проти «Спортінга». За перший тайм «Ворскла» втримала свої ворота «сухими», але і по воротах суперника не нанесла жодного удару.

У другому таймі Василь Сачко випустив Кареку замість Наджеба Якубу і це одразу ж дало результат. Перша ж атака ворсклян стала гольовою. Карека прийняв м’яч поблизу штрафного майданчика суперника і віддав пас в напрямку Кулача. Владислав зважився на удар з середньої відстані. Удар не був надто небезпечним, але Вагнер помилився і не зміг його відбити, випустивши у ворота — 0:1. Це фантастика.

Після голу і «Ворскла» почала сміливіше контратакувати, і «Карабах» пішов вперед, програючи. На 52-й хвилині Богдан Шуст парирував небезпечний удар від Зубіра, На 56-й хвилині небезпечно пробивав Емегара — неточно. На 71-й хвилині Богдан Шуст перервав небезпечний прорив Ржезнічака і вкинув на фланг на Кареку. Контратака закінчилася ударом Павла Ребенка вище воріт. Через дві хвилини так само вище пробив Владислав Кулач.

Останні хвилини «Ворскла» провела у захисті і таки змогла відстояти свою перевагу, попри те, що гру «Карабаха» у другому таймі підсилили свіжі Мадатов, Делардж та Озобіч. На 88-й хвилині Богдан Шуст невпевнено зіграв на виході міг забивати Герр’є, але на щастя не влучив у ворота. У підсумку маємо історичну перемогу. Відзначаємо наших експертів Юрія Мармача та Сергія Чуйченка, які точно спрогнозували результат матчу.

Види спорту:

Футбольні турніри: