«Ворскла» перемагає «Львів»

Голи Ребенка і Якубу принесли полтавцям перемогу

Сьогодні у Полтаві відбувся матч 14-го туру УПЛ між «Ворсклою» та ФК «Львів». Цей матч ще до стартового свистка увійшов в історію Прем’єр-ліги, адже вперше матч елітного дивізіону судила бригада арбітрів, яка повністю складається з жінок. Втім, для вболівальників і команд цей факт означав мало, головне — результат. Формально цей матч для полтавців виїзний, але по факту його зіграли у Полтаві. «Ворскла» і так вважалася фаворитом поєдинку, а недавній кубковий матч в Одесі показав, що і з резервом у «Ворскли» все не так погано, як здавалося. Тож напередодні єврокубкового матчу з «Карабахом», полтавці мали підняти настрій собі і вболівальникам, а також зміцнити свої позиції в турнірній таблиці.

«Львів» — «Ворскла» 0:2

«Львів»: Бандура, Адамюк, Мартан, Парамонов, Голіков, Приймак, Джонатан, Западня (Борзенко, 75), Олівейра (Рібейро, 90+3), Петров (Янчак, 46), Бруно.

Головний тренер: Юрій Бакалов.

«Ворскла»: Шуст, Пердута, Чеснаков, Чижов, Сапай, Скляр, Шарпар, Якубу (Карека, 64), Кулач (Сергійчук, 86), Ребенок (Саків, 90+2), Коломоєць

Головний тренер: Василь Сачко.

Голи: Ребенок (19), Якубу (39).

Василь Сачко у цьому матчі довірив місце у старті всім перевіреним бійцям. У воротах вийшов Богдан Шуст. На лівому фланзі захисту вийшов Вадим Сапай. У центрі захисту зіграли Володимир Чеснаков та Олександр Чижов. На правому фланзі захисту вийшов Ігор Пердута. В опорній зоні атаки суперника руйнували Олександр Скляр та В’ячеслав Шарпар. В атаці на флангах вийшли Павло Ребенок та Наджеб Якубу. На вістря атаки повернувся Юрій Коломоєць, а нижче під ним розташувався Владислав Кулач.

У першому таймі «Ворскла» більше володіла м’ячем і створювала моменти. Хоч перші хвилин з 15 пройшли у боротьбі, полтавцям таки вдався відносно швидкий гол. На 19-й хвилині Юрій Коломоєць видряпав м’яч у захисника і вийшовши ну ударну позицію пробив. Юрій влучив у стійку, але м’яч відскочив до Павла Ребенка і той таки відкрив рахунок — 0:1.

Через 20 хвилин «Ворскла» забила вдруге. Той же Коломоєць прийняв м’яч на правому фланзі й подав на Наджеба Якубу. Ганець зміг прийняти м’яч і розстріляв Бандуру — 0:2. Друзі юного африканця на трибунах були в захваті.

На перерву «Ворскла» пішла з впевненою перевагою. Залишилося сподіватися, що другий тайм буде не гіршим.

У другому таймі львів’яни намагалися скоротити відставання. Юрій Бакалов випустив на поле Вадима Янчака і той на 65-й хвилині мав класну нагоду забити, але не влучив у ворота. Також свої нагоди втратили Бруно і Приймак.

На 80-й хвилині гарну нагоду забити мав Павло Ребенок, але не влучив у ворота. Загалом обидві команди мали моменти для гола, але рахунок залишився незмінним. У підсумку маємо перемогу і чекаємо на «Карабах».

Види спорту:

Футбольні турніри: