«Колос» з Лазірок — володар Суперкубка Полтавщини з футболу 2018

Команда Пала Куцого переграла «Олімпію» з Савинців

Сьогодні у Полтаві на стадіоні «Динамо» відбувся матч за Суперкубок Полтавської області з футболу. Між собою зійшлися принципові суперники — «Олімпія» з Савинців та «Колос» з Лазірок.

«Олімпія» — «Колос» 1:2

«Олімпія»: Пославський, Пономаренко (Бажан, 66), Гриценко (Рудченко, 87), Фабунмі, Дземку, Богомаз, Рудюк (Співак, 62), Субочев, Ковтун, Малик, Стрельцов.

Головний тренер: Олександр Кулик.

«Колос»: Педько, Панченко, Швей, Голованьов, Доценко, Даценко (Куций, 90+4), Реутов, Саркісян (Халілов, 75), Шевченко (Мороз, 86), Прядко, Харчинський (Таранушич, 63, Дюжов, 77).

Головний тренер: Павло Куций.

Голи: Ковтун (15) — Прядко (12), Саркісян (40).

Оскільки «Олімпія» чинний чемпіон і володар Кубка Полтавщини, то саме ця команда вважалася фаворитом у сьогоднішньому протистоянні. Для «Колоса» ж це була можливість закінчити сезон на позитивній ноті і з трьох трофеїв, на який претендувала команда Павла Куцого, здобути хоча б один.

На восьмій хвилині олімпійці спробували організувати першу гостру атаку, проте Євгену Стрельцову не дали пробити по воротах. «Колос» же свій перший момент реалізував. Валентин Шевченко виконав подачу з глибини поля на Михайла Прядка і той переправив м’яч у ворота — 0:1.

«Олімпія» відповіла через чотири хвилини. Номінальні господарі заробили право на небезпечний штрафний. Владислав Ковтун пробив по воротах, а Микола Педько не зумів впоратися з цим пострілом і пропустив — 1:1.

Команда з Савинців мала кілька моментів щоб вийти вперед, але останнє гольове слово у першому таймі було все ж за «Колосом». Ваге Саркісян після передачі Валентина Шевченка обробив м’яч у штрафному майданчику суперників, розвернувся і влучно пробив — 1:2.

Традиційно не обійшлося без претензій до судді. Кременчуцький арбітр Віктор Чернишов давав командам грати і за увесь перший тайм показав лише дві жовті картки, одну з яких — Михайлу Прядку за те, що той надто довго лежав на газоні. Після свистка на перерву Михайло висловив арбітру претензії.

У другому таймі «Олімпія» намагалася врятувати м’яч, а «Колос» намагався їй завадити. Краще зі своєю місією впоралися футболісти з Лазірок. Особливо слід відзначити Миколу Педька, який кілька разів виручав команду у здавалося б безнадійних моментах. В «Олімпії» двічі небезпечно пробивав Едуард Богомаз — безрезультатно. На 78-й хвилині головою пробивав Михайло Прядко — вище воріт. На 80-й «Олімпія» відповіла таким самим невдалим ударом головою від Гриценка. На 83-й хвилині футболісти «Колоса» виносили м’яч з лінії воріт.

У підсумку «Колос» здобуває перший в історії трофей на рівні області, а саме Суперкубок Полтавської області 2018.

Види спорту:

Футбольні турніри: