Футзал: «ПЗМС» перемогла київську команду «5G»

Полтавки забили суперницям шість голів

Сьогодні у Полтаві у спорткомплексі Полтавського заводу медичного скла відбувся матч третього туру Вищої ліги Чемпіонату України з футзалу серед жінок. Між собою зійшлися полтавська команда «ПЗМС» та київська — «5G». Не зважаючи на те, що «ПЗМС» не могла допомогти одна з лідерів — Таїсія Бабенко — полтавки були фаворитками і перемогли. Хоча гра далася команді нелегко.

«ПЗМС» — «5G» 6:1

«ПЗМС»: Цикаленко, Дударчук, Завгородня, Барсова, Мочалова, Гавриш, Келеп, Тищенко, Шаповал, Волосина.

Головний тренер: Микола Кудацький.

«5G»: Терех, Лебедєва, Бойко, Ткачук, Скляр, Швець, Свердлова, Носова, Коваленко.

Головний тренер: Світлана Головіна.

Голи: Носова (8, аг), Дударчук (17, 36 дабл-пен.), Гавриш (27), Шаповал (28), Мочалова ( 37) — Ткачук (36).

На 30-й хвилині була вилучена Тамара Швець («5G»)

Господарі більше володіли м’ячем, але довгий час не могли вийти на небезпечну ударну позицію. Голкіпер гостей Анастасія Терех нейтралізувала всі ймовірні загрози. Втім, на восьмій хвилині киянки забили самі собі. Тамара Швець зрізала м’яч у свої ворота після прострілу Олени Барсової — 1:0.

Гості теж не цуралися ходити в атаку. Кілька разів довелося попрацювати і Олені Цикаленко. До 17-ї хвилини рахунок був слизьким. А потім Юлії Дударчук вдався влучний удар у дальній кут, і вона подвоїла перевагу полтавської команди — 2:0.

У другому таймі полтавки продовжили забивати, і попри зусилля Анастасії Терех таки довели рахунок до розгромного. На 27-й хвилині Маргарита Мочалова та Ірина Гавриш розіграли гарну комбінацію в результаті якої Ірина опинилася з м’ячем перед порожніми воротами і переправила круглого в сітку — 3:0. Вже на наступній хвилині «ПЗМС» заробила право на штрафний удар і Євгенія Шаповал з рикошетом від ноги суперниці збільшила перевагу полтавок — 4:0.

Втім Олені Цикаленко не судилося зберегти свої ворота «сухими». На 36-й хвилині наші футзалістки помилилися на власній половині поля і дозволили Анастасії Ткачук забити — 4:1. До того моменту гості вже вичерпали ліміт у п’ять фолів, і на тій же хвилині привезли собі дабл-пенальті. Юлія Дударчук пробила сильно та влучно — 5:1. Фінальним акордом став гол Маргарити Мочалової, яка після шикарного пасу від Євгенії Шаповал переправила м’яч у порожній кут воріт Анастасії Терех — 6:1.

У підсумку маємо впевнену перемогу полтавської команди. У наступному турі «ПЗМС» в гостях зіграє проти «Ладомира» з Володимира-Волинського.

Види спорту:

Футбольні турніри: