Вища ліга: БК «Полтава» впевнено перемогла одеський «Інтерхім-2» (відео)

Команда Анатолія Ніщіменка порадувала вболівальників надійною грою і перемогою

Сьогодні у Полтаві у спорткомплексі ПНПУ ім. В. Г. Короленка відбувся перший матч чергового туру Вищої ліги Чемпіонату України з баскетболу серед жінок. Місцева БК «Полтава» зіграла з одеською командою «Інтерхім-2». До матчу одеситки випереджали полтавок в турнірній таблиці на дві позиції, тож саме гостей можна було вважати фаворитами. Втім, підопічні Анатолія Ніщіменка перемогли і зробили це доволі впевнено.

БК «Полтава» — «Інтерхім-2» 72:55

(19-15, 22-16, 16-14, 15-10)

«Полтава»: Заболотня, Пазюк, Коротюк, Ярич, Т. Зозуля — Мікульчик, Дробот, Рзаєва, Давиденко, Калініченко.

Головний тренер: Анатолій Ніщіменко.

«Інтерхім-2»: Сафонова, Бакал, Ткаченко, А. Зозуля, Булавицька — Мирза, Таюнда, Дєнісенко, Поплавська, Горбатюк.

Тренер: Катерина Глухова.

Традиційно для себе, полтавки не одразу «прокинулися» і першими почали пропускати. Проте, програючи у п’ять очок, наша команда швидко відігралася, а згодом і вийшла вперед. Одеситки часто фолили, даруючи полтавкам право на штрафні кидки. Ц сприяло відриву у рахунку. До того ж кураж спіймали лідери команди Вікторія Пазюк та Вікторія Заболотна. Перша чверть закінчилася з рахунком 19-15 на користь БК «Полтава».

У другій чверті полтавки відірвалися ще більше. Гості, програючи в рахунку масовано йшли в атаку, забуваючи про захист. Одеситки не встигали повертатися, і полтавська команда цим вміло користувалася. Довгі передачі Вікторії Пазюк і вдалі забігання Вікторії Заболотної та Христини Ярич приносили свої плоди. Другу чверть ми теж виграли.

У третій чверті наші баскетболістки спокійно і впевнено утримували перевагу, вміло користуючись помилками суперниць. За те, що одеситки обрізалися і не встигали повертатися в оборону, вони отримали переконливого прочухана від тренера Катерини Глухової. Втім, ситуацію це не змінило.

Так само спокійно для полтавської команди пройшла і остання чверть. Наші дівчата впевнено захищалися і карали гостей за помилки. Звідти цілком заслужена перемога. Кращим снайпером сьогодні стала Вікторія Заболотня, яка принесла команді 21 очко.

Другий матч туру між цими командами відбудеться завтра у тому ж залі. Початок о 12:00. Вхід для вболівальників вільний.

Види спорту:

Футбольні турніри: