«Ворскла» мінімально перемогла «Чорноморець»

Швидкий гол від Олександра Чижова приносить полтавцям перемогу

Сьогодні в Одесі полтавська «Ворскла», в рамках 18-го туру Української прем’єр-ліги, зіграла з одеським «Чорноморцем». Команда Василя Сачка приїхала до Одеси переривати п’ятиматчеву (з урахуванням Ліги Європи) серію поразок. Ворскляни мали суттєві кадрові втрати, але враховуючи клас суперника, мали спокійно брати три очки.

«Чорноморець» — «Ворскла» 0:1

«Чорноморець»: Литовченко, Трубочкін (Штогрін, 87), Рижук, Міщенко (Остапенко, 13), Грачов, Норенков, Чорній (Мусолітін, 46), Савченко, Бабенко, Семенів, Коваль.

Головний тренер: Ангел Червенков.

«Ворскла»: Шуст, Саків, Гіоргадзе, Чижов, Пердута, Чеснаков, Шарпар, Артур (Кане, 85), Габелок (Мисик, 90+3), Ребенок, Карека (Сергійчук, 75).

Головний тренер: Василь Сачко.

Гол: Чижов (4).

Василь Сачко не обійшовся без ротації. Можливо, коуч тримав у голові майбутній матч зі «Спортінгом», а можливо просто був незадоволений діями своїх футболістів у попередніх зустрічах. У воротах з перших хвилин зіграв Богдан Шуст. На лівому фланзі у захисті вийшов Тарас Саків. У центрі захищалися Олександр Чижов та Андро Гіоргадзе. На правому фланзі захисту зіграв Ігор Пердута. В опорну зону відправився Володимир Чеснаков, який зіграв у парі з В’ячеславом Шарпаром. На лівий фланг атаки вийшов Артур, а праворуч зненацька з’явився Павло Ребенок. На вістрі атаки зіграв Ніколас Карека, а з глибини йому допомагав Артем Габелок.

На диво «Ворсклі» вдався швидкий гол. На четвертій хвилині полтавці заробили право на кутовий з лівого боку. Ребенок віддав на Артура, а той завантажив м’яч на Кареку. Ніколас головою продовжив політ м’яча і круглий полетів у ворота. Голкіпер «моряків» парирував цей удар, але м’яч підібрав Володимир Чеснаков і вивів на удар Олександра Чижова. Захисник пробив по воротах, Литовченко відбив м’яч, але вже за лінією воріт — 0:1. Хороший початок.

Раз по раз ворскляни турбували Литовченка ударами. На 24-й хвилині міг забивати В’ячеслав Шарпар, але м’яч прилетів прямо до воротаря. Свої моменти мали Артур, Саків та Карека, але завжди воротар був на висоті, ну або захисники не дозволяли пробити. У «Чорноморця» можна виділити Володимира Коваля. Він кілька разів пробивав по воротах, але Богдан Шуст теж відіграв надійно. Отож перший тайм за ворсклянами.

У другому таймі одесити забігали активніше, але полтавці надійно оборонялися і небезпечно контратакували. На 52-й хвилині з гострого кута пробивав Тарас Саків, але не влучив у ворота. На 63-й хвилині футболісти обох команд мали вимушену паузу. Фанати «Чорноморця» знову задимили поле піротехнікою і арбітр був змушений перервати поєдинок. Після того як гра на кілька хвилин поновилася, вболівальники знову «відзначилися». Втім, одесити і без того провели другу половину зустрічі активніше, але ворскляни зуміли зберегти рахунок, який їх влаштовує.

У підсумку маємо необхідні три очки і 13 грудня чекаємо на матч у Лісабоні проти «Спортінга».

Види спорту:

Футбольні турніри: