Суперечливий гол і пристрасті: «Легіон» переміг СК «Полтава» у першому турі Чемпіонату Полтавщини (відео)

З м'ячем Роман Масюк / Фото: Микола Лисогор

Полтавське дербі закінчилося впевненою перемогою команди Сергія Бубнова

Сьогодні стартував Чемпіонат Полтавської області серед команд Вищої ліги. У Полтаві на стадіоні «Динамо» одразу у першому турі зійшлися дві полтавські команди — «Легіон» та СК «Полтава». Обидва колективи мають свої амбіції і своїх уболівальників. «Легіон» вже встиг привчити публіку до своєї гри, а от СК «Полтава» ще належить позмагатися за серця вболівальників. Команда з такою назвою вже була чемпіоном області, проте нинішня СК «Полтава» зайшла до Вищої ліги замість іншої команди — «Рокити». «легіон» у міжсезоння отримав нового головного тренера — Сергія Бубнова, і сьогодні він дебютував у Чемпіонаті Полтавської області на чолі цієї команди. Дебют видався вдалим, як фартовою виявилася і нова біло-блакитна форма легіонівців.

СК «Полтава» (Полтава) — «Легіон» (Полтава) — 0:3

СК «Полтава»: Тельнов, Сидоренко (Колесниченко, 46), Карась, Власенко, Абазов (Зоря, 69), Бут (Воронкін, 62), Підлепич (Видря, 46), Фоменко, Куімов, Полтавець, Шпигун (Червонцев, 46).

Головний тренер: Володимир Сисенко.

«Легіон»: Швець, Швей (Ягодовський, 84), Гринь (Савенко, 79), Таранушич, Масюк, Ничипорук, Мороз (Горжуй, 78), Бакланов (Попов, 58), Шевченко (Жарий, 89), О. Ротань (П. Ротань, 73), Місяйло.

Головний тренер: Сергій Бубнов.

Голи: Швей (30), Місяйло (34), Шевченко (60)

Перший небезпечний момент «Легіон» створив на шостій хвилині. Юрій Мороз прострілював з лівого флангу на Андрія Місяйла, але того на м’ячі випередив голкіпер «Полтави» Максим Тельнов. На 15-й хвилині зв’язка Мороз — Місяйло знову створила атаку і у прорив вже по правому флангу відправили Олексія Ротаня. Той зумів подати, але захисники вибили м’яч на кутовий. «Легіон» продовжував насідати і на 28-й хвилині вже Андрій Місяйло прострілював з правого флангу. М’яч влучив у руку Максима Полтавця, але він не зіграв рукою, тому підстав для пенальті не було. Втім, і без пенальті «Легіон» скоро повів у рахунку. На 30 хвилині підопічні Сергія Бубнова заробили право на штрафний біля лівого краю поля. Андрій Місяйло виконав подачу. Юрій мороз намагався пробити, але влучив у каркас воріт, а на добиванні першим був Сергій Швей — 0:1.

На 34-й хвилині стався епізод, який став в усіх сенсах ключовим. «Легіон» заробив кутовий з правого боку. Олексій Ротань виконав подачу, і у штрафному майданчику краще за всіх зорієнтувався Андрій Місяйло, який пробив в падінні через себе. М’яч з воріт вибив захисник «Полтави», і як стверджують футболісти у білій формі голом там і не пахло, адже захисник стояв на лінії воріт. Втім, бригада арбітрів вгледіла, що матч таки перетнув лінію воріт, тож головний суддя Дмитро Мерсіянов вказав на центр поля — 0:2. Епізод став ключовим і по рахунку, і по грі, адже футболісти обох команд стали агресивнішими і почали частіше фолити.

До перерви СК «Полтава» могла скоротити відставання, але удар Юрія Фоменка виявився неточним. Після першого тайму тренер «Полтави» Володимир Сисенко щось розповідав суддям і був явно ними незадоволений.

Другий тайм почався з моменту СК «Полтава» і класного сейву Ярослава Швеця після штрафного, точної подачі Олега Червонцева і удару головою від партнера. «Легіон» відповів голом на 60-й хвилині. Футболісти у блакитній формі організували стрімку контратаку, яку влучним ударом в падінні закінчив Валентин Шевченко — 0:3.

На 67-й хвилині зі штрафного міг забивати Олег Червонцев, але не влучив у ворота, тож скоротити відставання «Полтаві» не вдалося.

У підсумку маємо перемогу впевнену перемогу «Легіона» і суддівські пристрасті вже у першому турі. Після матчу і Володимир Сисенко і Сергій Бубнов були лаконічними у своїх коментарях. Варто відзначити, що наставник СК «Полтава», хоч і був незадоволений арбітражем, але все ж визнав, що рахунок по грі.

Коментар Вололдимира Сисенка

Коментар Сергія Бубнова

Матч юнацьких команд закінчився перемогою «Легіона» з рахунком 0:1. Крім цього матчу, у першому турі відбулися такі поєдинки

ФК «Кобеляки» (Кобеляки) — «Лубни» (Лубни) — 2:0
(юнаки 0:6)

«Дружба» (Очеретувате) — «Інваспорт» (Полтава) — 1:2
(юнаки 2:2)

Гру «Великі Кринки» (Великі Кринки) — «Колос» (Великі Сорочинці) перенесено. Матч ФК «Ворскла» U17 (Полтава) — «Олімпія» (Савинці) відбудеться у вівторок 7 травня.

Види спорту:

Футбольні турніри: