Чемпіонат Полтави: «Легіон» з несподівано великим рахунком переміг «Атаку-Автотранс» (відео)

Центральний матч туру закінчився розгромом

У Полтаві триває Чемпіонат міста з футболу серед аматорів. 28 травня стартував третій тур змагань, і у першому ж матчі туру зійшлися претенденти на чемпіонство — «Атака-Автотранс» та «Легіон». Окрім сили суперників цей матч був також визначний тим, що вперше у Чемпіонаті Полтави арбітри працювали з радіозв’язком. Статус суперників давав надію на справжню «зарубу», але її не сталося.

«Атака-Автотранс» — «Легіон» 0:4

«Атака-Автотранс»: Гумметов, Поліянчук (Пустовіт, 46), Марков (Деріченко, 46), Демчук, Кривчун (Тарчуков, 76), Бажан, Гулович, Михайленко (Щекальов, 80), Пономаренко, Корнієнко (Давидко, 46), Рудик (Кваша, 46).

Головний тренер: Валентин Горбаньов.

«Легіон»: Педько (Швець, 66), Мороз, Ягодовський (Швей, 58), Таранушич (Савенков, 46), Масюк, Ничипорук, Бакланов (Гринь, 64), Горжуй, Шмиголь (Жарий, 60), Місяйло (Порубай, 70), Гребенюк (Радченко, 62).

Головний тренер: Сергій Бубнов.

Голи: Місяйло (18, 67), Радченко (74), Савенков (85).

Початок матчу можна назвати рівним. Футболісти «легіона» більше володіли м’ячем, але коли його перехоплювала «Атака», то це мало більше небезпеки. Наприклад, на 15 хвилині підопічні Валентина гОрбаньова організували класну атаку, яка закінчилася штрафним і класним, але невлучним ударом від Олексія Гуловича.

«Легіон» тут же покарав суперників за нереалізацію. На 18-й хвилині Артем Марков віддав неточну передачу на партнера, і фактично подарував м’яч «Легіону». Футболісти в білому тут же вивели на ударну позицію Андрія Місяйла, який переграв Давида Гумметова — 0:1.

Надалі «Легіон» тримав гру у своїх руках, а «Атака-Автотранс» могла зрівняти рахунок до перерви. На 39-й хвилині випад за участю Пономаренка, Михайленка та Рудика закінчився ударом останнього, але Олександр був аж надто неточним. Отож після першого тайму перевага «Легіона» в рахунку була мінімальною.

У другому таймі на полі з’явився Артем Кваша і швидко міг стати героєм. На 53-й хвилині «Атака» заробила кутовий на правому фланзі. Пономаренко подав точно на Квашу, який стояв на дальній штанзі і Артем впритул головою розстрілював ворота, але влучив точно у Педька, який правильно обрав позицію. На 61-й хвилині проявити себе у всій красі зумів і Давид Гумметов. Голкіпер «Атаки» блискуче парирував удар зі штрафного від Андрія Місяйла. Але Андрій таки досяг свого в іншій атаці. На 67-й хвилині він результативно закінчив атаку своєї команди після пасу від Ігоря Радченка — 0:2.

«Атака-Автотранс» мала кілька випадів і можливостей зрівняти рахунок, але з реалізацією відверто краще було у «Легіона». На 74-й хвилині Ігор Радченко прийняв м’яч на своїй половині поля, пошив у дурні трьох (!) опонентів, вийшов до воріт і переграв голкіпера — 0:3. Прекрасний індивідуальний гол.

На 80-й хвилині стався найбільш суперечливий епізод матчу. Поблизу штрафного майданчика «Атаки» за м’яч боролися Олександр Рудик і Андрій Савенков. Арбітр матчу Олексій Біліченко свиснув фол у бік воріт «Атаки», але футболісти команди Валентина Горбаньова не зрозуміли в чий бік штрафний і зупинилися. Біліченко не став вимагати розігрувати штрафний по свистку і «Легіон» при інертності суперників спокійно розіграш штрафний і Савенков забив четвертий гол — 0:4. У тренера команди Валентина Горбаньова після цього голу був діалог з резервним арбітром Василем Гогоцем, і пізніше Валентин скаже, що судді самі не зуміли чітко вказати футболістам на фол, і самі не порозумілися, хоч і мали радіозв’язок.

Після голу футболісти «Легіона» спокійно довели матч до перемоги, а футболісти «Атаки» хоч і намагалися забити м’яч престижу, виглядали вже занадто деморалізованими. До вашої уваги відео всіх голів матчу. Особливу увагу зверніть на останній, четвертий м’яч.

Після гри наставник «Легіона» Сергій Бубнов сказав, що матч видався для його команди доволі легким.

Валентин Горбаньов назвав гру рівною і зауважив, що чотири м’ячі це занадто. У тренера «Атаки-Автотранс» були претензії до четвертого голу і кількох епізодів, коли на його думку, суперники заслуговували жовтої картки. У першому таймі дійсно грубо хапали за футболку клали на газон Олега Бажана та Ігоря Корнієнка. Подібні епізоди були і у другій половині.

На думку Валентина Горбаньова, арбітри пошкодували гірчичників.

Команда І В Н П М О
1 «Подол» 3 2 1 0 8-4 7
2 «Зоря-Ворскла» 2 2 0 0 20-2 6
3 «Атака-Автотранс» 3 2 0 1 15-7 6
4 «Нафтогаз» 2 2 0 0 10-3 6
5 «Підприємці Полтавщини» 1 1 0 0 3-1 3
6 «Легіон» 2 1 0 1 6-5 3
7 ФК «Кобеляки» 2 1 0 1 6-6 3
8 «Атлетик» 2 0 1 1 4-9 1
9 ДЮФШ «Ворскла-2003» 2 0 1 1 2-3 1
10 ДЮФШ «Ворскла-2004» 3 0 1 2 3-8 1
11 «Динамо» 2 0 0 2 3-7 0
12 «Алмаз» 2 0 0 1 2-26 0

У другому матчі ігрового дня, «Подол» переміг ДЮФШ «Ворскла-2004».

Види спорту:

Футбольні турніри: