Полтавець Дмитро Різник став чемпіоном світу у складі збірної України U-20

Другий праворуч - Дмитро Різник / Фото: Tribuna.com

Вихованець «Ворскли» був третім воротарем збірної

15 червня у Польщі збірна України U20 тріумфально перемогла однолітків з Південної Кореї і виграла Чемпіонат Світу серед молоді. Вся Україна наразі святкує перемогу нашої команди. Варто зазначити, що чемпіонську медаль отримав і один полтавець. Йдеться про голкіпера «Ворскли» Дмитра Різника, який був третім воротарем збірної. Його партнерами-конкурентами були голкіпер «Реала» Андрій Лунін — який став кращим воротарем чемпіонату, і динамівець Владислав Кучерук. У фіналі ж збірна зіграла таким складом:

Україна — Південна Корея — 3:1

Україна: Лунін, Бескоровайний, Бондар (к), Сафронов, Корнієнко, Конопля, Дришлюк, Хахльов (Чех, 56), Булеца (Кащук, 88), Супряга (Сікан, 63), Цітаішвілі.

Тренер: Олександр Петраков.

Корея: Лі Гван Йон, Хван Те Хьон (к), Лі Джі Соль, Кім Хьон У, Лі Дже Ік, Чхве Чун (Лі Гю Хьок, 80), Кім Се Юн (Ум Вон Сан, 46), Кім Чжун Мін, Чхо Йон Ук (Чон Се Джин, 63), Лі Канг Ін, О Се Хон.

Тренер: Чон Чин Йон.

Голи: Супряга (34, 53), Цітаішвілі (89) — Лі Канг Ін (5, пен.)

Дмитро у фінальній частині не зіграв жодного матчу, проте по праву отримав чемпіонську медаль, як гравець збірної U-20. Це право Дмитро виборов не у Польщі, але на тренуваннях і зборах, де відвойовував місце у заявці.

Види спорту:

Футбольні турніри: