«Ворскла» — «Зоря»: більшість експертів прогнозують нічию

Наші фахівці вважають, що «Зоря» буде надто втомленою після поїздки у Чорногорію

Сьогодні у Полтаві «Ворскла» і «Зоря» відкриють сезон в Українській Прем’єр-лізі 2019/2020. Матч розпочнеться о 14:00 і пряму трансляцію покаже канал «Футбол 1».

Якщо забути про дурні фрази типу «в нашому футболі логіки немає» і якраз керуватися логікою, то вболівальники «Ворскли» не побачать на стадіоні нічого хорошого. На відміну від всіх інших команд «Зоря» вже провела один офіційний матч у цьому сезоні, що дає нам можливість судити про співвідношення сил. Луганчани сильніші в абсолютно всіх аспектах.

Тренерська лава. У «Зорі» — досвідчений спеціаліст Віктор Скрипник який єдиним з українських тренерів має позитивний бекграунд у європейському топ-чемпіонаті проти «молодого і перспективного» Віталія Косовського, який вперше проводив передсезонну підготовку з дорослою командою.

Підбір футболістів. Якщо брати основний склад «Зорі», то у всіх лініях луганська команда переважає полтавську. Підопічні Скрипника молодші, легші і аж ніяк не поступаються у майстерності. До того ж, підбір виконавців дозволяє проводити якісну ротацію і заміни, чим поки що аж ніяк не може похвалитися «Ворскла». Не зважаючи на те, що команда втратила одного з лідерів Олександра Караваєва — команда провела вдалу трансферну кампанію. У «Ворскли» ж всі нові прізвища можуть належати хіба що дублерам, які зроду віку не грали в УПЛ. Більшість досвідчених футболістів команду покинули, а вливань так званої «свіжої крові» не сталося.

Єдиним фактором, який говорить на користь «Ворскли» може бути те, що луганчани три дні тому провели важкий єврокубковий поєдинок на виїзді і мали не лише гру, а й перельоти. Втім, для солідної команди це не суттєвий фактор, а «Зоря» вочевидь прагне до солідності.

Словом, якщо дивитися на це протистояння з точки зору логіки — перемога «Ворскли» має стати великим сюрпризом від Віталія Косовського і компанії. Гідна бойова нічия — теж. Хоча якщо засісти в глуху оборону і ловити свій шанс на стандартах, це можливо. Власне, «Будучность» більшість моментів біля воріт Микити Шевченка створила саме після стандартів.

Букмекери вважають, що наявність сюрпризів у скарбничці Віталія Косовського маловірогідна.

П1 — 3,50      Х — 3,10       Х2 — 2,25

А от більшість наших шановних експертів вважають, що «Ворскла» таки не програє, і нещадно експлуатують єдиний суттєвий аргумент на користь полтавців — втому після «Будучності».

Сергій Лукаш: «Ворскла» сьогодні програє. Серйозно, я не бачу за рахунок чого і кого «Ворскла» може відібрати очки у нинішньої «Зорі». У нас звісно новий тренер і у «Зорі» теж. Там команда має тренера, кий попрацював у Бундеслізі і міцний кістяк. «Зоря» зберегла свій сильний український склад. У «Ворскли» ж — жодного новачка і легіонери, які не відповідають навіть рівню УПЛ. Самовіддача? Так там лише один полтавець в команді — Володимир Чеснаков. Для нього Полтава і «Ворскла» щось означають і він гратиме через «не можу», інші ж не будуть надто напружуватися. Якщо зараз випустити на поле 61-річного Івана Шарія, він буде не гіршим за інших наших нападників. Мій прогноз — 0:1«.

Сергій Ходирєв: «Команди зіграють внічию. «Зоря» звісно сильніша ніж «Ворскла», але не варто забувати, що луганчани лише три дні тому провели важкий матч у Чорногорії. «Ворскла» фізично має бути готова краще. Тож мій прогноз — 1:1. Гол заб’є Денис Васін. Не виключаю, що знову з пенальті».

Юрій Мармач: «Ворскла» виграє з рахунком 1:0. Вдома, у першому матчі, та ще й проти втомленого, хоч і сильного суперника, полтавці мають перемагати. Гол заб’є Юрій Коломоєць. Має ж він колись забивати«.

Іван Шарій: «Ворскляни не покажуть якогось суперфутболу, але взяти очко їм цілком під силу. Оновлена команда гратиме вдома проти сильного суперника — має бути налаштована і мотивована. Мій прогноз 1:1. Хто заб’є? Думаю Чеснаков підключиться на стандарті і заб’є».

Сергій Чуйченко: «Я вважаю, що після важкого єврокубкового матчу який зіграла «Зоря», у «Ворскли» буде перевага у фізиці. Втім, «Зоря» це команда з завданнями і з розумінням як їх виконувати, тож програти собі не дозволить. Мій прогноз — 1:1. Гол заб’є Денис Васін».

Види спорту:

Футбольні турніри: