«Ворскла» почала сезон з мінімальної поразки від «Зорі»

Полтавці пропустили швидкий гол і не змогли відігратися

Сьогодні у Полтаві «Ворскла» і «Зоря» відкрили сезон УПЛ 2019/2020. До Полтави приїхала чи не найцікавіша команда чемпіонату на даний момент. Після закінчення ери Юрія Вернидуба, яка тривала вісім років, команду очолив Віктор Скрипник — в минулому чемпіон Латвії з «Ригою» та тренер бременського «Вердера». Це призначення — новий виток в розвитку клубу і команди, а заодно цікавий об’єкт для спостережень, як спеціаліст з позитивним досвідом роботи в топ-чемпіонаті, синтезується в нинішніх реаліях УПЛ.

«Ворскла» теж на новому етапі розвитку, і теж з новим тренером після звільнення Василя Сачка. Тільки нинішній наставник команди Вітаій Косовський вже встиг дещо розчарувати вболівальників беззубою грою у другій частині минулого сезону, відсутністю селективної роботи, і провальними домашніми спарингами. Втім сьогодні Віталій Владиславович і компанія могли відновити своє реноме. Тим більше, що «зоря» три дні тому в Чорногорії перемогла «Будучность» в рамках кваліфікаційного раунду Ліги Європи. Тож футболісти мають бути щонайменше в гірших фізичних кондиціях аніж ворскляни.

«Ворскла» — «Зоря» 0:1

«Ворскла»: Ткаченко, Кане, Чеснаков, Мартиненко, Пердута, Скляр (Шехіч, 74), Петровіч, Артур (Челядін, 90+1), Габелок, Васін (Ребенок, 83), Коломоєць

Головний тренер: Віталій Косовський.

«Зоря»: Шевченко, Тимчик, Вернидуб, Абу Хана (Чеберко, 87), Іванісеня, Кочергін, Хомченовський, Лєднєв (Чайковський, 90+1), Громов (Луньов, 82), Будківський.

Головний тренер: Віктор Скрипник.

Голи: Лєднєв (2).

Віталій Косовський не випустив у старті жодного футболіста, який би був новим для полтавських вболівальників. У воротах вийшов Олександр Ткаченко. На проблемній позиції лівого захисника вийшов юний Ібрахім Кане. У центрі захисту зіграли Володимир Чеснаков та Євген Мартиненко. Позицію правого захисника закрив Ігор Пердута. Ліворуч в атаці зіграв Артур, праворуч — Денис Васін. На вістрі атаки зіграв Юрій Коломоєць. Під ним зіграв Артем Габелок.

Віктор Скрипник зробив лише дві зміни у порівнянні з матчем проти «Будучності». запасі залишилися Максим Луньов та Євген Чеберко. Натомість у старті вийшли Богдан Лєднєв та Йоель Абу Хана. Саме Богдан став автором швидкого голу у ворота ворсклян.

Ми за звичкою чекали «підвоху» з флангу Артура, проте «біда» прийшла з іншого боку. Кочергін виграв боротьбу у Пердути на фланзі і віддав на Лєднєва. Богдан обіграв кількох захисників і влучно пробив — 0:1.

На наступній хвилині тим же флангом атакував Богдан Михайличенко. Його вже «з’їли» захисники. «Ворскла» теж мала свої кілька нагод, які знову створювалися через фланг. До речі через лівий. Після навісів Артура пробивали Юрій Коломоєць та Тодор Петровіч — невдало. Свій момент на 22-й хвилині мав і Денис Васін, який класно пробив зі штрафного — Микита Шевченко парирував цей удар.

Обом голкіперам дісталося у першому таймі і їм надавали допомогу лікарі після зіткнень з суперниками,, але голів більше не було. Отож після першої половини — слизька перевага «Зорі».

Другий тайм розпочався з атак «Ворскли», і на 59-й хвилині полтавці навіть забили. Денис Васін вирішив не навішувати після флангового проходу змістився і пробив. Микита Шевченко відбив м’яч перед собою і на добиванні першим зіграв Артур. Щоправда, м’яч він добивав уже з офсайду. На 64-й хвилині пробивав Богдан Лєднєв — вище.

На 76-й хвилині мав забивати Юрій Коломоєць, але після помилки оборони «Зорі» Юрій опинився прямо перед воротами, але відверто загальмував пробив поза рамку. До цього мав забивати Артем Габелок — повз ворота. Заміни Косовського не спрацювали, ні Едін Шехіч, ні Павло Ребенок, ні Артем Челядін не допомогли ворсклянам забити.

Види спорту:

Футбольні турніри: