Кубок Полтавщини: «Легіон» з великим рахунком переміг «Інваспорт» (відео)

Команда Сергія Бубнова проходить до чвертьфіналу

3 серпня відбулися матчі 1/8 фіналу Кубка Полтавської області з футболу серед аматорів. У Полтаві на стадіоні «Динамо» зійшлися дві полтавські команди «Легіон» та «Інваспорт». Матч закінчився з переконливим рахунком для «Легіона», проте тренер переможців був невдоволений діями своїх підопічних. Тренер «Інваспорта» ж Олександр Верещака мав зауваження до роботи арбітрів.

«Легіон» — «Інваспорт» 4:0

«Легіон»: Швець (Педько, 85), Гринь (Ягодовський, 85), Швей, Савенков, Вовкодав, Ничипорук (Масюк, 46), Мороз (П. Ротань, 61), Радченко, Шевченко, Шмиголь (Горжуй, 64), Місяйло (Мелащенко, 46).

Головний тренер: Сергій Бубнов.

«Інваспорт»: Українець, Антонюк, Сене, Доценко, Воробей, Шотурма (Мухін, 80), Оленич, Баєв, Статівка (Калініченко, 90), Ниіе, Верещака (Стрійський, 57).

Головний тренер: Олександр Верещака.

Голи: Мороз (8), Мелащенко (61), П. Ротань (74), Шевченко (84).

На 35-й хвилині Андрій Місяйло не реалізував пенальті (вище воріт)

«Легіон» вийшов на матч у фартових, але поки незвичній для полтавських вболівальників голубих футболках, і почав гру з атак. На четвертій хвилині Валентин Шевченко прорвався по лівому флангу і подав до штрафного майданчика суперника. Захисники «Інваспорта» вибили м’яч, але підбір був за «Легіоном». Щоправда, гравець у голубій футболці пробив значно вище воріт.

«Інваспорт» відповів своїм, куди більш небезпечним, моментом на сьомій хвилині. Новачок «Інваспорта» Абдормія Ниіе розігнав контратаку, і віддав під удар Олександру Верещаці, який забігав по правому краю. Десятка «Інваспорта» пробив, але перед цим Ярослав Швець прочитав ситуацію вийшов з воріт, скоротив кут обстрілу, і тому відбив цей удар. Підбір був за інваспортівцями, але вони тут же втратили м’яч.

Гру можна назвати жорсткою — було багато боротьби, підкатів і жорстких стиків. Згодом це вилилося в обопільні апеляції до арбітра. Але спочатку були голи. На восьмій хвилині Андрій Місяйло втікав в атаку по лівому флангу і його підштовхнув у спину Максим Антонюк. Місяйло впав на газон, а арбітр зустрічі кременчужанин Віктор Чернишов призначив штрафний удар. Ігор Радченко виконав подачу після якої м’яч з рикошетом від газону влучив у стійку. І вже після відскоку від каркаса на добиванні зіграв Юрій Мороз — 1:0.

«Інваспорт» не знітився і побіг відіграватися. Підопічні Олександра Верещаки та Віктора Козіна мали щонайменше два гольові моменти у першому таймі. На 17-й хвилині у прорив лівим флангом відправили Максима Воробея, він виконав подачу, яку впритул міг замикати Олексій Статівка, але не влучив по воротах. На 21-й хвилині зі штрафного небезпечно пробивав Сергій Баєв — удар відбив Ярослав Швець.

«Легіону» довелося понервувати у першій половині, але номінальні господарі могли вже до перерви вести у два м’ячі, завдяки пенальті. На 35-й хвилині Андрій Місяйло отримав передачу у штрафному майданчику суперника і його недозволеним прийомом зупинив Рогер Сене. Віктор Чернишов вказав на «точку». Втім, сам Андрій Місяйло ж і не зміг покарати суперників, пробивши вище воріт. Після матчу Олександр Верещака визнав, що Сене порушив правила, але заявив, що перед цим у Місяйла був офсайд. Тож до вашої уваги епізод з самого початку.

Другий тайм розпочався з моменту «Інваспорта». На 48-й хвилині Ниіе низом пробив здалеку. Ярослав Швець з другої спроби забрав м’яч до рук. У перерві Сергій Бубнов виконав дві заміни, і обидві з них чітко спрацювала на 61-й хвилині. Роман Масюк заробив на собі штрафний (доволі суперечливий), після якого Олександр Мелащенко головою замкнув подачу Ігоря Радченка — 2:0. Знову ж таки, про цей результативний штрафний скажуть, що його не було.

Ще один суперечливий момент стався на 68-й хвилині. «Інваспорт» заробив право на штрафний. Максим Антонюк виконував подачу до штрафного майданчика, де на цей м’яч намагався піти Рогер Сене. Четвертого номера «Інваспорта» відверто тримав за футболку Сергій Швей, що добре видно на відео. Проте кременчуцька бригада арбітрів проігнорувала цей епізод і пенальті ніхто не призначив.

Натягнуту футболку інваспортівця видно неозброєним оком

Ще один момент «Інваспорт» мав на 70-й хвилині. Ігор Шотурма верховою передачею вивів на удар Максима Антонюка, але той з вбивчої позиції пробив вище воріт. І через чотири хвилин «Легіон» знову покарав суперників за нереалізацію. На 74-й хвилині футболісти «Легіона» розіграли класну комбінацію, яку точним ударом закінчив Петро Ротань — 3:0.

На 80-й хвилині Олександр Оленич низом пробив в руки Швецю, і «Легіон» знову на нереалізований момент відповів реалізованим. На 84-й хвилині після швидкої контратаки і передачі від Максима Горжуя, Валентин Шевченко прийняв м’яч у чужому штрафному майданчику, посадив на п’яту точку захисника і влучно пробив — 4:0. Сергій Бубнов радів як ніколи. Чи не вперше в сезоні, глядачі на трибунах після всіх чотирьох голів чули крик тренера «Легіона».

До вашої уваги всі голи матчу:

Після гри Сергій Бубнов, хоч і був радий за результат, наголосив, що незадоволений грою своїх футболістів. У нього були конкретні претензії до реалізації моментів і грі в обороні.

Тренер «Інваспорта» Олександр Верещака вважає, що рахунок не по грі, і висловив цілком конкретні претензії до арбітрів. Також він розповів про новачків «Інваспорта» афроукраїнців Сене та Ниіе.

Таким чином «Легіон» проходить до 1/4 фіналу Кубка Полтавщиниі тепер зіграє з переможцем пари ФК «Чорнухи» — «Харчовик» (Заводське). Також третього серпня відбулися такі кубкові матчі:

ФК «Кобеляки» (Кобеляки) — «Олімпія» (Савинці) — 0:3

ФК «Дружба» (Очеретувате) — СК «Полтава» (Полтава) — 1:3

«Великі Кринки» (Великі Кринки) — «Колос» (Великі Сорочинці) — 1:0

Інші матчі відбудуться сьогодні. Початок о 17:00.

Види спорту:

Футбольні турніри: