«Ворскла» у компенсований час вирвала перемогу у «Львова» (відео)

Полтавці двічі виходили вперед, втрачали перевагу і в кінці забили пенальті

Сьогодні у Полтаві «Ворскла», в рамках третього туру УПЛ, приймала ФК «Львів». В гості до полтавців приїхала команда, з тими ж проблемами — слабкою реалізацією моментів та нестачею індивідуальної майстерності в атаці. Принаймні про це говорять тренери — Віталій Косовський та Богдан Блавацький. Тільки якщо «Львів» у цьому чемпіонаті з усіма цими проблемами примудрився у першому турі на виїзді переграти «Десну», то полтавці поки не можуть навіть забити. Втім, команда підсилюється — напередодні матчу команда підписала бразильця Луїзао в центр поля, і Зураба Очігаву для надійності в обороні. Тож нарешті можна було чекати варіативності від Віталія Косовського.

«Ворскла» — «Львів» 3:2

«Ворскла»: Ткаченко, Пердута, Мартиненко, Чеснаков, Петровіч, Луїзао (Скляр, 80), Артур (Ребенок, 85), Габелок, Шехіч, Коломоєць (Васін, 77).

Головний тренер: Віталій Косовський.

«Львів»: Бандура, Квасний, Адамюк, Братков, Приймак, Борзенко, Шина (Богунов, 70), Мартан, Ренан (Алваро, 46), Педро, Бруно (Пермамбуко, 87).

Головний тренер: Богдан Блавацький.

Голи: Шехіч (1, 28) — Бруно (21), Шина (60), Васін (90+5, пен.)

Віталій Косовський знову вдався до змін у складі і випустив Луїзао у старті. Місце у воротах зайняв Олександр Ткаченко. Ліворуч у захисті зіграв Ібрахім Кане. У центрі захисту вийшла звична пара Чеснаков — Мартиненко. Праворуч захищався Ігор Пердута. В опорній зоні вперше зіграла пара легіонерів — Тодор Петровіч та Луїзао. На флангах атаки зіграли Артур ліворуч та Едін Шехіч праворуч. На позиції єдиного форварла знову вийшов Юрій Коломоєць, а під ним розташувався Артем Габелок.

Вже перша ж атаки «Ворскли» обернулася голом. Артура відправили у прорив лівим фоангом і бразилець прострелив до штрафного майданчика. Олександр Бандура невдало відив м’яч перед собою і на відскок прибіг Едін Шехіч, який тут же влучним ударом відкрив рахунок — 1:0.

Після голу ворскляни продовжили контролювати м’ячі мали ще кілька моментів для удару. Непогано роздавав передачі Луїзао. На восьмій хилині він класно віддав на Коломойця, але Юрій не дотягнувся до м’яча. Пізніше нападник не зміг пробити після навісу Шехіча.

«Львів» атакував рідше, але швидко відігрався завдяки помилці Ткаченка. Олександр ідив м’яч прямісінько на Шину, той переадресував його Бруно і останній зрівняв рахунок — 1:1. Йшла 21-ша хвилина зустрічі.

Олександр Ткаченко у першому таймі взагалі невпевнено грав на виході. На щастя до реального загострення це більше не призводило. На 27-й хвилині Артур поборовся на фланзі, подав до штрафного майданчика, де знову краще за всіх зорієнтувався Едін Шехіч і забив другий м’яч — 2:1. Перед цим Пердута в два дотики обігрався Коломойцем (ні, це не фантастика) і увійшов до штрафного майданчика, але далі атака не розвинулася. На 31-й хвилині міг статися ще один «привоз». Володимир Чеснаков ледь не зрізав м’яч у власні ворота, але відскок прийшовся на стійку.

У другому таймі «Ворскла» продовжувала контролювати м’яч, але вже була менш агресивною. Помилки в обороні вселяли тривогу. На 60-й хвилині Шині дали можливість прийняти м’яч на краю штрафного майданчика ворсклян і влучно пробити 2:2.

Гра пішла на три результати. Знову порадував Ігор Пердута. На 75-й хвилині він підключився до атаки, обіграв опонента один в один і віддав на Кане — Ібрахім пробив повз ворота. Через кілька хвилин Ігор міг забивати сам і не влучив у ворота.

Арбітр додав до матчу п’ять хвилин і обидві команди могли в цей час вирвати перемогу. «Львів» сам привіз собі проблеми — захисник львів’ян підіграв собі рукою у штрафному майданчику. Арбітр вказав на «точку» і Денис Васін холоднокровно виконав вирок — 3:2. Це фантастика.

Види спорту:

Футбольні турніри: