«Ворскла» провалила другий тайм і програла «Карпатам»

Полтавці вели в рахунку після першої половини і втратили все у другій

Сьогодні у Львові на стадіоні «Україна» полтавська «Ворскла», в рамках сьомого туру УПЛ, зіграла з місцевими «Карпатами». Після домашньої поразки від «Олександрії», полтавцям треба реабілітуватися перед вболівальниками і набирати очки. «Карпатам» потрібно те ж саме, і для перемог і очок до команди запросили тренера Романа Санжара, для якого це був дебютний матч у якості очільника львів’ян.

«Карпати» — «Ворскла» 2:1

«Карпати»: Підківка, Мартінс, Халл, Вакуленко, Дубінчак, Кльоц, Ді Франко (Лейоуз, 90+1), Назарина (Войковіч, 77), Дженнінгс (Бойчук, 65), Понде, Гуцуляк.

Головний тренер: Роман Санжар.

«Ворскла»: Ткаченко, Сапай, Баєнко, Чеснаков, Пердута, Петровіч (Ндіайе, 86), Габелок, Васін (Якубу, 65), Луїзао, Ребенок, Коломоєць (Хебай, 86).

Головний тренер: Віталій Косовський.

Голи: Понде (70, пен.), Мартінс (80) — Баєнко (41).

Віталій Косовський дещо здивував ротацією у стартовому складі. У воротах зіграв Олександр Ткаченко. Поки Ібрахім Кане грає у молодіжній збірній Малі, на його позицію лівого флангового захисника перемістили Ігоря Пердуту. У центрі захисту разом з Володимиром Чеснаковим зіграв Володимир Баєнко. В опорній зоні вийшли Луізао та Тодор Петровіч. На лівому фланзі атаки у старті вийшов Павло Ребенок (Артура не було навіть у заявці). На правому фланзі атаки зіграв Денис Васін. Єдиним форвардом у складі «Ворскли» був Юрій Коломоєць, а під ним розташувався Артем Габелок.

Саме Артему належить перший справді гострий момент у матчі. На сьомій хвилині під час контратаки Артем отримав передачу від Юрія Коломойця і з лінії штрафного майданчика поцілив у стійку. «Карпати» змогли відповісти лише на 25-й хвилині після удару Єгора Назарини полтавців врятував Олександр Ткаченко.

На 35-й хвилині знову міг забивати Артем Габелок. Після подачі від Ігоря Пердути, Артем пробивав головою в падінні. М’яч відбив воротар, а Денис Васін не зміг добити. Та все ж свій гол полтавці до перерви таки забили. На 41-й хвилині «Ворскла» заробила право на штрафний. Павло Ребенок виконав подачу, але м’яч зі свого штрафного майданчика вибив Підківка. Підбір виграв Ігор Пердута і подачу з лівого флангу. М’яч рикошетом від Назарини потрапив до Володимира Баєнка і той розстріляв ворота Підківки — 0:1. На перерву ворскляни йдуть перемагаючи.

У другому таймі ініціативою володіли вже "Карпати«.Вони ж створили більше моментів у другій половині. На 57-й хвилині м’яч навіть залетів у ворота Ткаченка, але після офсайду. Через десять хвилин Александру Бойчук переграв Чеснакова один в один і пробив по воротах. На щастя м’яч зрикошетив на кутовий. На 69-й хвилині капітан «Ворскли» рукою заблокував удар Мартінса. Арбітр призначив пенальті, і Крістіан Подне з точки впевнено переграв Ткаченка — 1:1.

На 80-й хвилині «Карпати» й взагалі вийшли вперед. Львів’яни заробили право на кутовий з правого від воріт боку. Після подачі Гуцуляк виконав скидку на Мартінса і той з вигідної позиції влучно пробив 2:1.

Львів’яни були близькими і до третього голу, але після удару Понде м’яч влучив у поперечину. У підсумку маємо провальний другий тайм і поразку, якої не мало б бути.

Види спорту:

Футбольні турніри: