«Ворскла» беззубо і розгромно програла «Динамо»

Полтавці пропустили п’ять «сухих» м’ячі

Сьогодні у Полтаві «Ворскла», в рамках восьмого туру УПЛ, приймала київське «Динамо». Хто б міг подумати, але це матч восьмої і десятої команди УПЛ на даний момент, і різниця між ними лише одне очко. Отож ця гра окрім принциповості (Віталій Косовський протистояв своєму колишньому клубу), мала ще й турнірне значення. У разі перемоги «Ворскла» обходила динамівців і наближалася до першої шістки. У разі поразки — в черговий раз ускладнювала собі завдання на перший етап.

«Ворскла» — «Динамо» 0:5

«Ворскла»: Каневцев (Ткаченко, 28), Кане, Баєнко, Чеснаков, Скляр, Луізао (Петровіч, 46), Артур, Габелок, Ребенок, Васін (Хебай, 71).

Головний тренер: Віталій Косовський.

«Динамо»: Бущан, Миколенко, Шабанов, Бурда (Кадар, 53), Караваєв, Сидорчук, Шепелєв (Буяльський, 38), Гармаш (Соль, 77), Циганков, Де Пена, Бєсєдін.

Головний тренер: Олексій Михайличенко.

Голи: Циганков (10), Шабанов (35), Де Пена (38, 83), Бєсєдін (46).

Олексій Михайличенко зробив шість змін у складі, у порівнянні з переможним матчем проти «Мальме і дав відпочити лідерам. Віталій Косовський теж зробив чотири зміни, але тому, що у попередньому матчі його підопічні показали незадовільну гру. У ворота вперше в сезоні встав Данило Каневцев. На лівий фланг захисту повернувся Ібрахім Кане. У центрі захисту зіграла пара Чеснаков — Баєнко. Праворуч захищався Ігор Пердута.В опорній зоні знову зіграла пара Скляр — Луїзао. Ліворуч атаки розганяв Артур, праворуч — Павло Ребенок (?!). На вістрі атаки зіграв Денис Васін, а з глибини йому допомагав Артем Габелок.

На перших хвилина «Ворскла» володіла м’ячем, але у побудові атак фантазії ворсклян вистачило лише на проходи лівим флангом, де Артур чи Ібрахім Кане могли виконати подачу. За іронією долі, саме після атаки лівого флангу — але динамівського — полтавці пропустили. Миколенко обіграв Пердуту і подав до штрафного майданчика, де Віктор Циганков прийняв подачу і відкрив рахунок — 0:1.

Далі проблеми ворсклян не закінчилися. На 35-й хвилині динамівці заробили право на кутовий з того ж флангу. Пішла подача, і Артем Шабанов зорієнтувався у штрафному майданчику і головою подвоїв перевагу гостей — 0:2.

Вже через три хвилини рахунок був розгромним. Динамівцям вдалася швидка контратака, яку влучним ударом закінчив Карлос Де Пена — 0:3. До цього, за рахунку 0:1, травму отримав голкіпер Данило Каневцев і його вимушено замінив Ткаченко. Перший тайм гірше не вигадаєш.

Початок другого тайму теж був «прибивальним». Артем Бєсєдін скористався помилкою Чеснакова і пробив здалеку. Удар виявився влучним — 0:4. Це катастрофа.

На 85-й хвилині ворскляни привезли собі п’ятий м’яч.

Віталій Косовський навіть не намагався змінити гру тактично, і другого нападника Рубіна Хебая випустив по позиції замість Дениса Васіна. У підсумку маємо розгромну ганебну поразку.

Види спорту:

Футбольні турніри: