«Ворскла» зазнала розгрому від «Шахтаря»

Полтавці не змогли дати бій чемпіонам

Сьогодні у Харкові на стадіоні «Металіст» полтавська «Ворскла», в рамках дев’ятого туру УПЛ зіграла з донецьким «Шахтарем». Після ганебної поразки від «Динамо» футболісти «Ворскли» в один голос говорили про те, що мовляв вдруге ганьба не повториться, і вони дадуть справжній бій чемпіонам. Що ж, у протистоянні з чинним чемпіоном саме час доводити свою профпридатність, тим більше, що на гірників через кілька днів чекає важкий виїзд у Бергамо, і вони вочевидь тримали це в голові.

«Шахтар» — «Ворскла» 4:0

«Шахтар»: Пятов, Додо, Матвієнко, Бондар, Ісмаїлі, Алан Патрік, Степаненко (Коваленко, 67), Соломон (Марлос, 62), Коноплянка, Тайсон, Дентіньо (Мораес, 71).

Головний тренер: Луіш Каштру.

«Ворскла»: Ткаченко, Сапай, Чеснаков, Баєнко, Кане, Альюн, Петровіч (Челядін, 81), Артур (Якубу, 60), Саків, Габелок, Хебай (Васін, 64).

Головний тренер: Віталій Косовський.

Голи: Бондар (32), Коноплянка (50, пен.), Алан Патрік (72), Мораес (77).

Віталій Косовський зробив чотири зміни у стартовому складі. На першому рубежі замість Данила Каневцева знову вийшов Олександр Ткаченко. Ліворуч у захисті зіграв Ібрахім Кане. В центрі захисту непорушною залишилася пара Володимир Чеснаков — Володимир Баєнко. Праворуч захищався Вадим Сапай. В опорній зоні замість Скляра і Луізао зіграли Тодор Петровіч і двометровий сенегалець Альюн. На лівому фланзі атаки вийшов Артур, на правому — Тарас Саків. У якості форварда вперше вийшов в основі Рубін Хебай, якому з глибини був покликаний допомагати Артем Габелок.

За перший тайм «Ворскла» лише раз вдарила по воротах. На 25-й хвилині після верхової подачі Тараса Саківа головою намагався пробити Рубін Хебай. Акцентованого удару не вийшло і м’яч спокійно забрав Андрій Пятов. Натомість «Шахтар» створював момент за моментом. На шостій хвилині після подачі Тайсона і вдалого відскоку пробивав Євген Конолянка. Удар вийшов невлучним. На десятій хвилині після подачі від Ісмаїлі та виносу, Тайсон виграв підбір і пробив з лінії штрафного майданчика — неточно.

З гри гірники так і не забили, а от зі стандарту таки втілили свою ігрову перевагу в гол. Тайсон подав кутовий з лівого краю, а 20-річний захисник Валерій Бондар, перехитрив захисників і головою вдало замкнув цю подачу — 1:0.

Після голу ще один супермомент втратив Євген Коноплянка. Після пасу від Алана Патріка Євген бив по воротах, але влучив у поперечку. Отож після першого тайму «Ворскла» програвала в один м’яч. Установка «не пропустити» не справдилася.

У другому таймі «Шахтар» доволі швидко забив вдруге. Дентіньо на право підключив до атаки Додо. Той увійшов до штрафного майданчика, де його збив Ібрахім Кане. Арбітр матчу вказав на «точку» і Євген Коноплянка з позначки забив дебютний гол у складі «Шахтаря» — 2:0.

Тут же на 53-й хвилині Олександр Ткаченко помилився на виході і ледь не привіз третій гол. Алан Патрік поцілив у стійку. Втім, сценарій повторився на 72-й хвилині і Ткаченко таки «привіз». Сашко віддав м’яч на Чеснакова. Капітан під пресингом повернув м’яч голкіперу, але той виявився не готовим. У підсумку м’яч дістався гірникам і рикошетом від Тайсона потрапив до Алана Патріка. Цього разу хавбек «Шахтаря» не схибив — 3:0.

На 75-й хвилині сталося диво і «Ворскла» вибігла в атаку. Наджеб Якубу навіть вдарив по воротах, але дуже неточно. Через п’ять хвилин полтавці пропустили знову. Ісмаїлі скористався провалом ворсклян на лівому для полтавців фланзі, прострелив на Жуніора Мораеса і той довів рахунок до розгромного — 4:0.

У підсумку маємо четверту поразку поспіль і другу розгромну. Так перед вболівальниками не реабілітуються.

Види спорту:

Футбольні турніри: