«Ворскла» програла «Львову» і «закріпилася» на останньому місці турнірної таблиці

Полтавці нічого не створили в атаці та припустилися фатальних помилок в обороні

Сьогодні у Львові на стадіоні «Україна» відбувся матч 14-го туру між полтавською «Ворсклою» та ФК «Львів». У цьому матчі була лише одна інтрига — проб’ють ворскляни чергове дно чи ні? «Львів» наразі ділить з «Ворсклою» останню сходинку, і це єдина команда, яка наразі виступає гірше за полтавців. Програвши «Львову», ворскляни б остаточно опустилися на останню сходинку і вже дійсно претендувати на виліт з УПЛ. Нічия означала б, що «Ворскла» не здатна виграти навіть у кризового «Львова» з неякісними бразильцями і частими змінами на тренерській лаві. Словом, будь-який результат крім перемоги -= провал. Втім, букмекери вважали фаворитами саме господарів, та й деякі наші експерти не віщували нічого доброго. Як виявилося, були праві

«Львів» — «Ворскла» 2:0

«Львів»: Сарнавський, Люлька, Борзенко, Братков, Татарков, Сабіно (Шина, 86), Приймак, Мартан, Педро, Ренан (Богунов, 67), Пернамбуко (Альваро, 81).

Головний тренер: Єгіше Мелікян.

«Ворскла»: Різник, Мельничук (Ребенок, 66), Мартиненко, Чеснаков, Баєнко, Скляр (Петровіч, 85), Кравченко, Козиренко (Артур, 46), Луізао, Пердута, Васін.

Головний тренер: Віталій Косовський.

Голи: Ренан (12), Педро (41)

На 35-й хвилині був вилучений Луізао (друга жовта)

На 81-й хвилині був вилучений Євгеній Мартиненко (друга жовта)

У воротах зі старту зіграв Дмитро Різник. На лівому фланзі захисту вийшов Максим Мельничук. У центрі оборони зіграли Володимир Чеснаков та Євген Мартиненко. На правий фланг захисту після дискваліфікації повернувся Володимир Баєнко. В опорній зоні вийшов Олександр Скляр. Ближче до атаки в центрі поля вийшли Луізао та Дмитро Кравченко. На лівому фланзі півзахисту вийшов Юрій Козиренко, праворуч — Ігор Пердута. Єдиним номінальним нападником був Денис Васін.

«Ворскла» намагалася володіти м’ячем, але зовсім нічого не могла створити в атаці. Ворскляни особливо не турбували Богдана Сарнавського. Лише на 23-й хвилині Богдан вийшов і забрав м’яч після навісу Юрія Козиренка, який чомусь зарахували як удар. На той момент господарі вже вели в рахунку. На 12-й хвилині Максим Мельничук віддаючи передачу назад подарував м’яч Ренану, який переграв Різника і забив м’яч у порожні ворота — 1:0.

На 35-й хвилині «зелено-білі» залишилися у меншості. Луізао порушив правила і побачив перед собою жовту картку, яка була для бразильця вже другою. Тож вже у першому таймі полтавці грали вдесятьох. Через п’ять хвилин стало ще гірше. Володимир Баєнко у штрафному майданчику відмахнувся від Педро. Це було важко назвати повноцінною відмашкою, Володимир ледь торкнувся суперника, та той впав, а суддя трактував епізод як фол і призначив пенальті, який сам Педро і реалізував — 2:0. Катастрофа. Два пропущених м’ячі і червона картка — гіршого першого тайму годі й уявляти.

У другому таймі на полі з’явилися Артур та Павло Ребенок, але на атакувальному потенціалі ворсклян це жодним чином не позначилося. «Ворскла» у меншості так і не створила нічого справді небезпечного. Натомість львів’яни могли забити ще. На 56-й хвилині Педро обікрав Ігоря Пердуту і навісив на Ренана. Той пробивав головою впритул, але Дмитро Різник дістав м’яч з-під поперечки.

На 81-й хвилині другу жовту картку отримав Євген Мартиненко, залишивши команду вдев’ятьох. Це остаточно поховало надії «Ворскли» на очки. Гол престижу «Ворскла» так і не забила, і відверто кажучи, не награла на нього. «Львів» же спокійно довів поєдинок до перемоги.

Види спорту:

Футбольні турніри: